Maat
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Scandinavische eetkamerstoelen: de coole stijl van de noorderburen


  Als je fan bent van de stijl van onze noorderburen, dan kun je Scandinavische stoelen zéker waarderen! Deze zitters - of het nu een kuipstoel, elegante barkruk of eetkamerstoel met armleuningen is - hebben zulke duidelijk herkenbare lijnen dat je met één stoel de hele ruimte qua sfeer kunt veranderen.

  Zoals ieder land een eigen signatuur met zich mee draagt als het neerkomt op design, mode en interieur, zo hebben ook onze Scandinavische vrienden een hele duidelijke stijl. Bekende ontwerpers hebben zich gebogen over het beste design voor kasten, tafels, accessoires, banken en stoelen. Op dit laatste leggen wij vandaag de focus: zitters met Scandi flair.


  Soorten Scandinavische stoelen


  De Scandinavische stijl staat voor rust, licht en eenvoud. Subtiele lijnen stralen een moderne sfeer uit, met soms een kleine hint naar vintage design, of juist met een sterke verwijzing hiernaar. Scandinavische stoelen doen dat ook! Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen, voorzien van een lichte bekleding of komen in een eenvoudige, effen kleur. Typische Scandinavische stoelen…:

  • …zijn van rotan! Puur natuur en door hun associatie met de Seventies erg retro.
  • … hebben vaak een kunststof kuipzitting en vormt zo samen met een houten of metalen onderstel een fijne kuipstoel. Een heel herkenbaar design waarmee je meteen de hele ruimte van een Scandic look voorziet.
  • …vind je in de vorm van een stoel met houten zitting en dunne metalen pootjes. Multi-inzetbaar en erg functioneel! Deze zitters zijn door hun eenvoud erg Scandinavisch.

  Scandinavische stoelen

  48 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren
  Scandi

  Compleet met Scandinavische eetkamerstoelen

  Elke ruimte kun je inrichten volgens de Scandinavische stijl. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat er drastische veranderingen moeten gebeuren. De stoel met een Scandinavisch design heeft een duidelijke signatuur en straalt meteen die herkenbare, stijlvolle sfeer de ruimte in.

  • Stijl je woonkamer met Scandinavische stoelen: in de woonkamer wil je neer kunnen ploffen, de dag van je af laten glijden en kunnen genieten van een zithoek die helemaal naar jouw zin is. Kies daarom voor een comfortabel Scandinavisch design! Ook fauteuils worden door Scandinavische hand gemaakt. Exemplaren met een oude look & feel en in een lichte tint zijn aangenaam en heel Scandic. Samen met kussens en Scandi accessoires als een schapenvacht en vazen in pasteltinten is de look compleet.
  • Een Scandinavische eethoek: vind je de eethoek ingedut en wil je met een nieuwe trend aan tafel? Met alleen al Scandinavische eetkamerstoelen blaas je een frisse wind in deze ruimte. Eetkamerstoelen zijn misschien wel de specialiteit van onze noorderburen.
  • Een Scandinavische stoel in de slaapkamer: één stoel in de slaapkamer is altijd handig om rondslingerende kleding op te leggen, even op te zitten om de schoenen aan te trekken én ideaal om je favoriete sfeer mee aan te geven. Rotanstoelen zijn dan fijne stoelen voor in deze ruimte. Je hoeft er niet veel op te zitten en ze zijn erg sfeervol. Zeker met een mooie schapenvacht! Zorg er wel voor dat je die kledingstapel op z’n tijd opruimt, anders zie je die mooie stoel niet meer. Dat zou zonde zijn.

  Onze noorderburen weten wel wat mooi is! Wil je sfeer en klasse in huis, dan kies je sowieso voor Scandinavische stoelen!