Maat
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Helemaal trendy: koperen spiegels


  Ben jij fan van barok, brocante of die rosékleurige of goudkleurige interieurspulletjes, zoals lampen en glazen kistjes met een gouden randje? Dan kun je jouw interieur ook een leuk detail geven met een koperen spiegel. Wat eerst passé was, is nu helemaal in. Spiegels met een koperen rand of lijst passen perfect bij de nieuwste trends op interieurgebied!


  Tijd om die rommelmarkten af te snuffelen om zo’n leuke koperkleurige spiegel op de kop te tikken. Wil je inspiratie opdoen voor wat je met koperen spiegels allemaal kan of hoe je ze zelf kunt maken? Lees dan verder en ga thuis zelf aan de slag met jouw ouderwetse spiegel om die weer helemaal hip te maken!  Ruimtelijk

  Spiegels in huis zorgen er voor dat de ruimte groter lijkt. De meest toegepaste plek voor een wandspiegel zit hem al in de naam, namelijk op de wand, maar je kunt een koperen spiegel ook aan de deur hangen. Als de deur dicht is, heb je dan toch minder het gevoel opgesloten te zijn. Ook de diameter van een spiegel kan invloed hebben op het ruimtelijk effect; groter is altijd beter!  Koperen spiegels omringd met accessoires

  Laat de stijl van je koperen spiegel ook in de rest van je interieur terugkomen door glazen kistjes neer te zetten met een gouden of bronzen randje. Daar kun je bijvoorbeeld plantjes, kaarsjes en theelichtjes in zetten.


  Wat je ook kunt doen, is je oude accessoires omtoveren tot koperen kunstwerken. Heb je bijvoorbeeld aardewerk of porselein, zoals een vaas of bloempot, waarop je bent uitgekeken? Er is allerlei verf voorhanden voor keramiek, óók glanzende verf waarmee je zo’n leuke bronskleurige of roségekleurde vaas kunt creëren. Gewoon verven, even in de oven bakken en klaar is je nieuwe woonaccessoire, passend bij jouw hippe koperen spiegels!  Koperen spiegel zelf maken

  Natuurlijk zijn er spiegels met een koperen lijst kant-en-klaar verkrijgbaar. Die zijn superleuk om je interieur snel een moderne twist te geven, maar je kunt ook een gewone spiegel omtoveren tot koperen exemplaar. Hoe? Kies één van deze drie manieren:

  1. Als je een spiegel hebt met een simpele houten of kunststof omranding, kun je daar toch een spiegel van maken met koperen look. Verf ‘m in een koper kleur, brons, staal kleur, goudkleur of zo’n leuke rosétint. Kies de juiste verf of lak voor jouw materiaal. Zorg er bij hout voor dat je jouw lijst héél glad schuurt, anders krijg je niet genoeg glans voor die echte koperen spiegel look.
  2. Heb je een rechte spiegel, dan kun je heel gemakkelijk de randen van deze spiegel bekleden met koperen plaatjes of kopergekleurde plaatjes. Wil je een robuuster effect? Boor dan eerst gaatjes in de koperen plaatjes en schroef deze vast op de spiegel of houten lijst van je spiegel.
  3. Ook brocante spiegels, met zo’n mooi uitgesneden rand, zijn leuk over te schilderen met een glanzende lak voor een coole, koperen spiegel stijl.


  Staat een koperen spiegel al heel lang op je verlanglijstje, naast andere woonaccessoires? Bestel er dan snel een op Westwing, kijk wat de bezorgopties zijn en wie weet zie je jezelf sneller dan je denkt naar je eigen spiegelbeeld staren in jouw koperen spiegels

  Koperen spiegel

  1 Producten