Zonnespiegels

3 Producten

Sierspiegels & zonnespiegels: decoratieve favoriet

De zonnespiegel is terug van weggeweest! Hij past perfect bij diverse interieurstijlen die nu hip zijn zoals de barokstijl, de retrostijl, maar ook de urban jungle stijl. Hier voegt dit type sierspiegel een vleugje glamour toe. Het toverwoord bij het kiezen voor en het ophangen van een spiegel is: balans. Wij bij Westwing zijn fan.

Rond en shiny

Een zonnespiegel? Ja, dat is inderdaad zo’n ronde spiegel met een soort gouden zon eromheen. Jaren geleden zag je er heel veel, maar ze zijn even weg geweest. Sinds 2018 zijn ze weer helemaal hot & happening. Je ziet ze sinds 2017 weer volop in de woonbladen en interieurwinkels. Waarom? Omdat deze decoratieve blikvangers zo ongelooflijk goed passen bij de luxe barok look die nu helemaal hip is. Ze voegen een bijzonder vleugje glamour toe.

Naast een interieur in barokstijl is een modern interieur ook fantastisch op te leuken met een mooie zonnespiegel met goudkleurig frame. Maar ook in de retrostijl en urban jungle stijl die nu helemaal in zijn, staat zo’n wandspiegel geweldig. Wil je geen doorsnee variant? DIY, maak er dan zelf een. Zo maak je een ware blikvanger in jouw interieur. Verderop lees je hoe je dat doet.

Wonen in balans

Sierspiegels passen net zoals andere woonaccessoires in iedere kamer van je huis. Je kunt er gemakkelijk je keuken, slaapkamer, kinderkamer, studeer/werkkamer of badkamer/toilet mee opfleuren. Maar ook in je woonkamer mag zo’n aparte spiegel zeker gezien worden. Hij past heel goed bij de interieurstijlen die nu in de mode zijn. Let er wel op dat je je woonkamer niet te kitscherig maakt met een gigantische bronzen zonnespiegel. Zorg voor balans in de ruimte en verf de lijst van je zonnespiegel desnoods niet goud maar in een zachter kleurtje om het niet over the top te maken en het harde te verzachten.

Spiegels als eyecatcher

Je kunt er ook voor zorgen dat jouw sierspiegel juist als eyecatcher fungeert. Dit doe je door je muren en andere accessoires in de ruimte rustig te houden. Zo valt je zonnespiegel met grote diameter lekker op, maar wordt het geheel niet té. Als je kamer verder simplistisch ingericht is, mag je ook wel een pronkstuk hebben voor een mooie balans. Een zonnespiegel zorgt daarnaast voor lekker veel licht in je kamer. Hang hem een beetje hoger op, zodat het licht van buiten je kamer in kan spiegelen.

DIY: Urban jungle - spiegel

Met dit stappenplan kun je heel snel en bovendien heel easy een eigen zonnespiegel maken die past bij de trend van nu: urban jungle!

  • Neem een ronde spiegel en wat stokken van bamboe.
  • Zaag de bamboestukken in gelijke stukken of maak verschillende lengtes voor een speelser effect.
  • Wil je wat kleur in plaats van de natural look van de bamboestokjes? Verf je bamboestokken na het zagen in bijvoorbeeld verschillende groentinten of ga voor een meer opvallende spiegel met een goudkleurige of rosékleurige lak.
  • Lijm de bamboestukken met contactlijm goed vast op de rand van de spiegel. Laat ietsje ruimte over tussen de stokken.
  • Laat de lijm goed drogen. Vaak heeft de lijm een droogtijd van 24 uur.
  • De volgende dag ga je aan de slag met de finishing touch: je zaagt een bamboestuk in kleinere stukjes van enkele centimeters. Deze lijm je aan de achterkant van de zonnespiegel tussen de lange ‘zonnestralen’, door ze op twee langere bamboestukjes te lijmen.
  • Draai de spiegel om en klaar is je zonnespiegel in urban jungle stijl!
  • Ga terug naar alle spiegels