Maat
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Een trendy tafelsetting met roze serviessets


  Wil je een tafelsetting die helemaal on-trend en stylish is, dan kies je voor roze serviessets! Match het met mooie tafelaccessoires zoals placemats, dienbladen, vazen - met verse bloemen erin - in dezelfde tint. Wedden dat jouw gasten onder de indruk zijn? Het oog wil immers ook eten. Met die vrolijke accenten wordt het gegarandeerd een brunch, lunch of diner om nooit te vergeten. Bon appetit!  Blauwe, witte, of roze serviessets?

  Roze is misschien niet de eerste kleur die bij je opkomt, maar je zult moeten toegeven: roze servies is ongelooflijk stijlvol. En een grote geruststelling: een roze serviesset past bij alles. Retro is al enkele jaren dé nieuwe trend. Rozekleurige borden, schalen, mokken en kommen zijn dan ook zeker niet kitsch.


  Angst overvalt je misschien bij de gedachte aan compleet roze borden, schalen en bekers. Kies dan voor serviessets met enkel rozekleurige accenten, of maak van je serviesset een spannende kleurenmix. Maar misschien moet je eens niet op safe spelen en durven. Gewoon doen!  Wist je dat...

  ...borden hun huidige vorm, met een verdieping in het midden, pas sinds de 16e eeuw hebben gekregen? Daarnaast waren hout, metaal en tin in de Oudheid de voornaamste materialen om servies van te maken. Men kon er toen prima van leven, maar praktisch was anders.

  Vanwege rottend hout en als gevolg van het branden van de vingers bij het vasthouden van het metaal en tin, werd het handvat in de 17e eeuw bedacht. In de 18e eeuw volgden dan eindelijk schotels en onderzetters! Eén ding is door de eeuwen heen altijd wel hetzelfde gebleven; het oog voor design!  Ruime keuze met roze serviessets

  Een serviesset bestaat uit allerlei eetgerei, met uitzondering van bestek. Er wordt gezegd dat het woord ‘servies‘ afkomstig is van het werkwoord ‘serveren‘, wat refereert aan de functie van servies; het serveren van eten of drinken. Het scala aan serviesitems heeft een ruime variatie en bestaat uit: (platte) schotels, (diepe) borden, bekers, kopjes, kommetjes, thermosflessen, dekschalen, eierdoppen, peper en zoutstellen, fluitketels en theepotten.


  Of je nou houdt van de Oud-Romeinse stijl of juist de moderne strakke lijnen; al het eetgerei is verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen om te kunnen voldoen aan een ieders voorkeur. Door de ruime keuze kun je met gemak een 24-delig setje samenstellen!  Roze servies: materialen

  Zoals hierboven gezegd werd in het verleden servies ook gemaakt van materialen zoals hout, glas en zelfs metaal. Dit zorgde ervoor dat men bij het nuttigen van de consumptie de smaak van het materiaal meekreeg. Vanuit hygiënisch en praktisch oogpunt wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van hygiënischere en makkelijker bewerkbare materialen. De drie meest gebruikte materialen zijn op dit moment het traditioneel porseleinen werk, (Spaans) aardewerk en plastic.


  Het meeste servies, zo ook roze serviesets - wordt tegenwoordig voorzien van een extra glazuurlaag, waardoor het krasvast en vaatwasbestendig is. Dit zorgt voor een langere levensduur en wordt er geen smaak onttrokken of toegevoegd aan jouw eten. Waarborging van de smaak staat uiteindelijk boven alles!  Stylen met roze servies

  Heb je binnenkort een diner op de planning staan, maar weet je nog niet zo goed wat te doen met de tafelaankleding? Hang er dan een thema aan. Wat dacht je van alles roze? Met roze servies heb je al snel een stijlvolle tafelsetting! Leg een wit tafelkleed op tafel voor onder je borden en schalen. Zo vallen deze items extra op. Voor de luxe touch haal je jouw kristallen glazen en mooiste zilverwaar tevoorschijn. Wedden dat dit er supercool uitziet?


  Wil je meer kleur op tafel? Dan kies je voor trendy roze serviessets!

  Serviessets: roze

  2 Producten