Maat
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Servies & Bestek: multicolor

  74 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren
  Multicolor

  Een colour boost met gekleurd servies en bestek

  Misschien zoek je gekleurd servies en bestek omdat je zo’n kleurrijke verzameling aan borden, kommen en schalen zo leuk vindt staan op tafel. Of wellicht zoek je juist een serviesset in een bepaalde kleur, zodat het matcht bij de rest van je interieur. Hoe dan ook: met gekleurd servies en bestek kun je alle kanten op! 

  Variatie in gekleurd servies en bestek

  Gekleurd servies is verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een set in een effen kleur. Dit staat vooral mooi in een modern ingericht huis met strakke woonaccessoires. Kies een tint die past bij de inrichting van je stulp, of kies een paar kleuren die samen een interessant pallet vormen. Op die manier kun je lekker variëren en je servies - en de kleuren die je op tafel zet - mooi aanpassen aan het aantal gasten dat je hebt.

  Ook zijn er ontzettend veel gekleurde serviessets verkrijgbaar met een print. Zo staan bloemen heel erg chique, terwijl servies met gekleurde strepen of stippen erg vrolijk staan tijdens het tafelen.

  Gekleurd servies en bestek voor de kinderen

  Vooral als je kinderen hebt kan servies met een leuke print een goede optie zijn. Kinderservies met afdrukken uit de nieuwste Disneyfilms doen het altijd goed bij kinderen.

  Naast het feit dat er ontzettend veel soorten gekleurd servies en bestek is, is het ook verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklassen. Dus wat voor borden, kopjes, schalen, vorken, lepels en messen je ook zoekt en wat je budget ook is, er is altijd wel iets te vinden dat aan jouw wensen voldoet!

  Do It Yourself: Hoe maak je zelf gekleurd servies?

  Als je wit porseleinen servies hebt, kun je dit zelf makkelijk omtoveren tot een serviesset in kleur. Zo kun je het mooi en vrolijk maken, maar ook uniek en heel persoonlijk. Ook is het ontzettend leuk om zelf beschilderd servies cadeau te geven of te krijgen! Hieronder enkele tips voor hoe je beschilderen aanpakt.

 • Om porselein te beschilderen heb je porseleinverf nodig. Veel knutselwinkels hebben dit in het assortiment. Koop in elk geval de primaire kleuren blauw, rood, geel en zwart en wit, zo kun je zelf ook makkelijk andere kleurtinten mengen.
 • Maak het te beschilderen oppervlak goed schoon en vetvrij met wat alcohol.
 • Besluit wat je wilt beschilderen - die leuke mok bijvoorbeeld - en wat je erop gaat schilderen. En wil je een plaatje overtrekken of werk je uit de losse pols?
 • Als je een bestaande tekening gaat gebruiken, leg dan wat carbonpapier op het te beschilderen oppervlak en leg daar het plaatje met de tekening bovenop. Plak het geheel vast met wat tape. Trek de afbeelding over met een potlood of balpen. Druk hard, anders zijn de lijnen niet goed te zien op het porselein.
 • Schilder vervolgens de lijnen over met zwarte verf. Laat dit een kwartier drogen en kleur het plaatje daarna in. Gebruik je fantasie!
 • Laat je schilderwerk een halfuur drogen en verwarm de oven ondertussen voor op 150 graden. Bak het beschilderde servies ongeveer 45 minuten af in de oven. Het schilderwerk wordt dan in het porselein gebrand, waardoor je jouw servies na het afbakken gewoon kunt gebruiken zonder dat de verf er vanaf komt.
 • Servies in kleur is een vrolijk alternatief op standaard wit. Voor jou, voor de kinderen of voor wie dan ook: met gekleurd servies en bestek haal je altijd een gezellige sfeer in huis. Maak de eettafel extra gezellig met een mooi tafelkleed, een paar kleurrijke kandelaren en haal jouw mooiste glaswerk tevoorschijn om er een écht feest van te maken!

  Welke uitvoering van gekleurd servies en bestek past helemaal in jouw interieur?