Zoeken
WestwingNow Logo
€ 25 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

Blauw servies & bestek: de fris en fruitige touch!

Laat je eettafel eens stralen met blauw servies en bestek! Die witte serviessets kennen we nu wel. Je wilt tijdens het door jou georganiseerde diner toch een verpletterende indruk maken op de gasten?


Dag in dag uit eet je van dezelfde borden, en omdat je het dagelijks gebruikt heb je misschien voor een makkelijk te vervangen servies gekozen. Waarschijnlijk “saai” wit? Naast die basiscollectie aan servies ben je wel toe aan iets nieuws. Iets fris en fruitigs! Blauw servies en bestek komt tot je redding! Let maar op!


Blauw servies en bestek om mee te pronken

Blauw servies en bestek mag je uitstallen! Niets wegzetten achter gesloten deuren. Dit servies verdient een vitrinekast! Maak er een waar spektakel van met blauwe schaaltjes en voeg kleine details toe. Bosjes gedroogde lavendel naast die favoriete mok, een strandjutters’ schat in die mooie schaal, en wat antieke blikjes zijn allemaal leuke ideeën. Je verzameling Delfts Blauwe Amsterdamse grachtenpandjes staat ook echt heel schattig!


Blauw servies en bestek als wanddecoratie

Met blauwgekleurd servies in de hoofdrol is niet alleen je vitrinekast de blikvanger. Wat dacht je van aan de muur? Alle borden maken van een kale wand een gezellige boel. Maak een mix van exemplaren in verschillende groottes en hang er hier en daar wat schaaltjes ertussen voor een extra speels effect.


Beschilder een afdruiprek in jouw favoriete tint. Zo vormt het de perfecte display voor blauw servies en bestek op het keukeneiland of het aanrecht. Of stapel je blauwe bordjes nonchalant op in een vintage appelkist of biezenmand. Die lege hoek is opeens een stuk interessanter geworden.


Mix & match met blauw servies en bestek

Blauwgekleurd servies en bestek laten zich supergoed combineren met contrasterend of complementerend aardewerk. Je alledaagse serviesset ligt voor de hand, maar met even verder denken heb je zó iets heel speciaals samengesteld.

  • Ga ‘colour blocken’ met een andere tint, laat het lekker clashen voor optimaal resultaat! Kies bijvoorbeeld voor een tafelkleed in een complementerende kleur.
  • Eén Delfts blauw ontbijtbord tussen een verder effen verzameling is een onverwachte verrassing. Meerdere Delfts blauwe borden tussen een servies in blauwtinten geeft een echte klassieke look. Combineer dit met je mooiste glaswerk en het plaatje is helemaal compleet.
  • Een 12-, 16- of 24-delig servies in een geheel andere stijl kan ook verrassend mooi zijn naast jouw blauwe tafelvrienden. Een paar brocante items bijvoorbeeld. Of vintage jaren ‘70 borden. Cool!

Zelf aan de slag met blauw servies!

  • Maak van twee op elkaar geschroefde witte bierbankjes een servieskast door een aantal houten droogrekken vol te zetten met je mooie blauwe borden!
  • Personaliseer het blauwe servies door er met sjablonen en sprayverf gave figuren op te spuiten. Het silhouet van je favoriete superhelden. Of vrolijke vlaggen en wimpels.
  • Als je meer van het secure handwerk bent is het ook heel geinig om met een fijn penseel, of porseleinstift, tegelspreuken of een persoonlijk motto op een bord te schrijven.
  • Last but not least: decoupage is weer helemaal in! De onderkant van blauw servies krijgt een heel eigen leven als je er poëzie plaatjes of simpelweg krantenpapier op verwerkt.

Is de tafel na alle “do it yourself” activiteiten ietwat te veel blauwgekleurd naar jouw smaak? Vervang het blauw bestek dan met luxe zilverwaar. In combinatie met het doorzichtige glaswerk vorm het samen een chic geheel.


STYLINGTIP!

Maak van spiegels een unieke tafelloper die je in het midden van de tafel plaatst. Zet wat kleine, glazen vazen met lage bloemen in blauwtinten op de zelfgemaakte tafelloper - zo kunnen de gasten elkaar nog zien tijdens het tafelen. Door de weerspiegeling van de vaasjes in de spiegel gaat de eetruimte nog meer stralen!


Zien we binnenkort ook fris en fruitig blauw bestek en servies bij jou op tafel liggen?

Blauw servies

112 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren
Blauw