Zoeken

Glazen salontafels

50 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Glas

Glazen salontafels in elke stijl

Glazen woonelementen gaan vaak gepaard met een modern en strak karakter, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout. Toch kan ook een woonelement van glas bijdragen aan een gezellige sfeer in huis, mits je dit met de juiste woonaccessoires combineert. Neem eens een glazen salontafel design, dat er strak uitziet. Je kunt hier fraaie accenten op gebruiken, om toch de gezelligheid in de woonkamer te waarborgen.

Mooie variatie op de glazen salontafel is de salontafel zwart glas. De woonkamer is één van de belangrijkste kamers in je woning en dient dan ook jouw stijl en smaak uit te stralen. Ga voor klassiek met een moderne twist en tover de ruimte om tot authentiek stijlwalhalla met een salontafel in zwart glas.

Glazen salontafels in elke kamer

De glazen salontafel is op verschillende plekken in huis te gebruiken. De meest voor de hand liggende plek voor de glazen salontafel is de woonkamer, waar je deze tafels op een mooi kleed kunt zetten. Zo vult de tafel direct de loze ruimte tussen bijvoorbeeld de bank en stoelen op! Lees snel verder welke decoraties geschikt zijn voor het gebruik op glazen salontafels.

Het gebruik van glazen salontafels in huis

Een hoogglans glazen salontafel of bijzettafel past in zowel een klassiek, als in een modern interieur. Hierbij hangt het voornamelijk af van de manier waarop je het design van een glazen salontafel in je inrichting en gemixt met je meubels verwerkt. Gebruik de gehard glazen salontafel bijvoorbeeld om een lege ruimte in je woonkamer mee op te vullen. Het formaat van je glazen salontafel moet hierbij ongeveer de helft zijn van de open ruimte, voor een optimaal effect.

Ook passen salontafel van glas goed in een slaapkamer of de hal. Zeker in de hal zal je wellicht nog wat plek hebben voor bijzettafels of een salontafel. Het voordeel van een glazen salontafel is dat je deze met vrijwel ieder element in huis kunt combineren. Of het nu een staande lamp is, een antieke kast of een moderne muur!

Goeie tip: ga voor meerdere bijzettafels zodat je waar je ook zit een plekje hebt om een glas of boek neer te zetten of leggen.

DIY: passende accessoires voor glazen salontafels

Om glazen salontafels in ieder interieur te laten passen, is het belangrijk om voor de juiste accessoires te kiezen. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om glazen salontafels ook in je eigen inrichting te kunnen gebruiken.

  • Glas is goed te stylen met details in het wit. Zo behoud je de lichte, open kleur van de glazen salontafel.
  • Ook wordt glas wel eens geassocieerd met een natuurlijk karakter. Speel hier op in, door bijvoorbeeld kleine plantjes op de tafel te zetten.
  • Om de glazen salontafel goed tot z’n recht te laten komen, kun je aan de onderzijde van het glas led-strips plakken.
  • Je leest het wel, er zijn heel veel opties als het over de keuze van een salontafel van glas gaat! Hoe integreer jij je tafel in jouw interieur samen met accessoires? Hoe ga jij kiezen uit onze glazen salontafels?

    Ga terug naar alle salontafels