Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Grijze salontafels: perfect in hun eenvoud

Grijze salontafels zijn door hun eenvoud een mooie toevoeging aan ieder interieur. Ze zijn een goede basis waar items in andere kleuren fraai op uitkomen. Combineer prints en design, of kies voor eenzelfde kleurenpalet om de grijze salontafel heen. Easy does it! Lees snel verder en ontdek wat je nog meer kunt doen met dit fijne meubelstuk.

Stel, je bent op zoek naar een mooie basiskleur in je interieur, omdat een neutrale setting goed van pas komt bij jouw opvallende woonaccessoires. Of je wilt juist een serene sfeer creëren, waarin je lichte tinten met elkaar combineert. Alles is mogelijk met salontafels in het grijs.

Grijze salontafels: verschillende tinten

Wil je een grijskleurige salontafel onderdeel maken van jouw interieur? Of plaats je dit meubel liever als een opvallende blikvanger in de kamer? Hoewel de kleur grijs een basiskleur is, kun je hier toch mee spelen in huis. De ene grijstint is namelijk de andere niet, waardoor je met een van de grijstinten uit de "grijsfamilie" een compleet nieuwe sfeer kunt creëren. We geven je hieronder enkele voorbeelden.

  • Een zachte grijstint op de salontafel geeft een meer rustige uitstraling dan bijvoorbeeld een donkergrijze tint, waarmee je juist weer elegantie uitstraalt.
  • Salontafels in het mat grijs gecombineerd met glanzende woonaccessoires zorgen voor een leuk en speels contrast; een mix in materialen waar zacht en hard mooi in samenhang zijn.
  • Of laat andere kleuren de grijze salontafel opleven. Met de kleur wit fris je de grijstint op en met stijlvolle, bruine houten meubels, creëer je extra warmte in de ruimte.

Met een grijze salontafel in huis, kun je design en het soort materiaal makkelijk met elkaar laten combineren. Leuk om in te variëren, waardoor het meubel mooi in je interieur past.

Grijze salontafels: diverse vormen, materialen & kleuren

De keuze wat betreft grijze salontafels is enorm. Zo vind je exemplaren die rond zijn, vierkant of rechthoekig. Heb je een ronde eettafel in jouw huiskamer staan, dan is het wellicht een idee om dit te matchen met een ronde grijze salontafel. Zo creëer je een fijne eenheid in huis.

Ook qua materiaalsoorten is het aanbod groot. Zo zijn er houten grijze salontafels van eiken, exemplaren van glas en metalen modellen die het bijzonder goed doen in een industrieel interieur, maar net zo goed hun plek vinden in een landelijke setting.

Zoals we hierboven aangaven heb je ook tal van grijstinten. Grijs, meer richting bruin, zoals bijvoorbeeld taupe (prachtig in een landelijk interieur), grijs richting wit, wat perfect is in een serene setting. Ga je voor sereen? Probeer de hele omgeving licht te houden zodat je huis een en al rust uitstraalt. Lichtkleurige banken, een stijlvol vloerkleed in dezelfde tint, woonaccessoires van glas… Wellicht een mooie transparante statement vaas? Of combineer een salontafel in het grijs-zwart met andere donkere kleuren voor een chique look. Aan jou de keuze!

DIY: maak jouw eigen grijze salontafel

Heb je nog een oude salontafel staan? En wil je deze graag verfraaien? Met slechts een kwast, verf en schuurpapier, kun je het oude meubel maken tot een nieuwe statement piece.

Of wil je graag een geheel nieuwe en unieke salontafel? Met een paar pallets kom je al heel ver. Zorg voor de juiste afmetingen en schuur ze goed op. Schilder ze daarna in jouw favoriete grijstint en je hebt er een nieuwe eyecatcher bij.

Perfecte basis of blikvanger?

Grijze salontafels kunnen als basismeubel fungeren waarmee je goed kunt combineren. Maar dit meubelstuk kan ook een ware blikvanger in je interieur worden! Mix met materialen en designs, voor een unieke sfeer en uitstraling, want grijstinten zorgen ervoor dat alle andere kleuren goed uitkomen en zich aan elke interieurstijl aanpassen.

Kies jij voor grijze salontafels als mooie basis of fantastische blikvanger in huis?

Grijze salontafels

7 Producten