Zoeken
Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Ronde tafels: hout

27 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Hout

Ronde tafels van hout: ruimtebesparend & natuurlijke flair

Weleens aan ronde tafels van hout gedacht? Hout heeft de geweldige eigenschap dat het past in elk interieur. Door eens niet voor rechthoekig te gaan, maar voor een rond exemplaar, breek je de strakke lijnen van je woonkamer. Heb je een kleine eetruimte? Ook daar is dit cirkelvormige meubelstuk perfect voor!

Rond it is!

Het is de plek om samen te eten, te werken, te lezen of gewoon een goed gesprek te voeren. Je wilt daarom dat jouw eettafel een echte eyecatcher wordt in de woonkamer. Het liefst een die jarenlang meegaat en waar je eindeloos plezier van hebt. Hoe krijg je dat voor elkaar? Door voor een ronde tafel van hout te gaan natuurlijk!

Kenmerken ronde tafels van hout

Houten tafels zijn over het algemeen heel erg sterk en hard en vaak gemaakt van eikenhout. Ze worden echter niet allemaal uit hetzelfde hout gesneden, want het ene eikenhout heeft wellicht niet dezelfde kenmerken en en look als het andere. Enkele voorbeelden van diverse eikensoorten vind je hieronder.

 • Europees eikenhout; van dit soort hout worden onder andere meubels, zoals eettafels en kasten gemaakt. Deze houtsoort kan ook weer onderscheiden worden in kwaliteit en look. Laat je dus goed informeren, zeker omdat de prijs hierdoor nog weleens kan verschillen.
 • Amerikaans wit eiken; dit eikenhout is lichter de Europese variant.
 • Amerikaans rood eiken; dit eikenhout is weer meer roze, zachter en grover dan de Amerikaanse witte soort.
 • Japans eiken; deze houtsoort is tevens licht van kleur en heeft een fijne nerf.
 • Bepaal dus goed welke kenmerken jouw ronde houten tafel moet hebben en welke grootte het beste aansluit op jouw woonwensen. In ieder interieur past wel een exemplaar van eikenhout. Je maakt ‘m gezellig door er een grote vaas met verse, wilde bloemen in het midden op te plaatsen.

  Ronde tafels van hout: van robuust tot elegant

  Eikenhout is immens populair in het interieur. Niet zo gek, want het stevige lichte hout past bij elke woonstijl. Of je nu een robuuste ronde tafel wilt met een stevig onderstel en een bladdikte van 10 cm of juist een rond design met smalle poten en een dun tafelblad van 2 cm, die elegant in je woonkamer staat. Het kan allemaal met hout.

  Ook door verschillende afwerkingsmogelijkheden pas je een ronde eiken eettafel helemaal aan op jouw interieur. Zelf als je na een tijd van interieurstijl wisselt, verandert jouw houten tafel gewoon mee! We geven je wat handige opties:

 • Wel een natuurlijk effect, maar met een beetje bescherming? Zet je tafel dan in de kleurloze beits. Of laat met meubelolie het hout nog wat meer spreken.
 • Laat je tafelblad naturel, maar lak alleen het onderstel in gebroken wit voor een sfeervol landelijk effect.
 • Lak je tafel in een kleur die past bij je interieur. Denk aan strak zwart, tijdloos wit, of juist een mooie pasteltint. Pas de rest van je woonaccessoires aan op de gekozen tint om eenheid te creëren.

 • Maak van ronde tafels van hout echte eyecatchers

  Je eettafel is natuurlijk niet compleet zonder eetkamerstoelen en mooie verlichting. Laat je stoelen altijd matchen met het onderstel van je ronde tafel. Aan tafels met een middenpoot passen nu eenmaal andere zitters, dan een exemplaar met vier tafelpoten.

  Met een grote hanglamp maak je het geheel helemaal af en creëer je een intieme en gezellige sfeer rond jouw ronde houten tafel.

  Ga voor een hip & tijdloos design met ronde tafels van hout!