Zoeken
WestwingNow Logo
€ 25 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

Retro plafondlampen: unieke lichtpuntjes

Ben je dol op de kleuren bruin en babyblauw? Houd je van ronde hoeken en smalle pootjes? Ben je gek op natuurlijke materialen? Dan past een vintage interieur perfect bij jou. Wil je je nog niet binden aan deze opvallende stijl, leg dan een metalen accent in je inrichting. Hoe je dat doet? Met een retro plafondlamp natuurlijk!

In de jaren ’50 en ’60 waren ronde objecten hip. Alle interieurstukken moesten deze vorm hebben, daarom konden plafondlampen niet achterblijven. Nu lampen en andere accessoires in een vintagelook een comeback maken in moderne huishoudens, zijn de mogelijkheden eindeloos. Klassieke retro plafondlampen zijn het bewijs dat een nieuw design niet altijd beter is.

Retro plafondlampen: functie versus stijl

Natuurlijk moet een bank lekker zitten en retro plafondlampen moeten de ruimte van licht voorzien. Toch ligt tegenwoordig de nadruk op meubelstukken die zowel praktisch als stijlvol zijn. Het oog wil natuurlijk ook wat. De lichtpuntjes in vintagestijl zijn in essentie hetzelfde gebleven: ronde vormen, verschillende materialen en een bijzondere vormgeving. Antieke markten verkopen vaak oude interieuritems, zoals staaldraad lampen of bijzondere hanglampen. Neem daar eens een kijkje ter inspiratie. Of wat dacht je van de zolder van opa en oma? Daar vind je ongetwijfeld een schat aan spullen!

Wist je dat het woord ‘retro’ afkomstig is uit het Latijn en de letterlijke betekenis ‘terug’ is? Deze look creëer je door retro plafondlampen te combineren met houten materialen. Glas en teakhout, RVS, eikenhout, metaal en blondhout: deze combinaties zijn elkaars wederhelft. Vooral donker teakhout geeft een retrolook aan een modern interieur.

Retro plafondlampen: hussel met materialen

Een retro paradijs is simpel te bemachtigen. Deze speelse stijl is ideaal om te combineren met allerlei soorten verlichting. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mix & match van verschillende materialen in je plafondlamp. De populairste items van dit tijdperk staan hieronder beschrijven. Welke heeft jouw voorkeur?

  • Metaal: Steeds vaker zie je geometrische lampenkappen van metaal voorbijkomen in allerlei verschillende kleuren. Deze populaire hanglampen zijn achterneefjes van de retro plafondlamp met een opengewerkte lampenkap van staaldraad. Een bolvormige vintage lamp daarentegen geeft een bijzondere twist aan het interieur.
  • RVS: Andere onmisbare retro plafondlampen zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben de vorm van een mikadospel. De lichtpuntjes aan het uiteinde van iedere staaf geven de woonkamer een lieflijke gloed.
  • Glas: De perfecte retro plafondlampen voor ieder interieur! De glazen lampenkap geeft de gloeilamp een podium om op te stralen. Ga voor een decoratieve LED-lamp om de nostalgie te herbeleven. Combineer het met tafellampen in dezelfde stijl en je heb een bijzonder lichtspel in huis gecreëerd.

Waar hang ik mijn retro plafondlampen?

Deze hippe lichtpuntjes kun je in principe overal in huis kwijt: boven de eettafel, jouw zithoek of zelfs in de slaapkamer boven jouw nachtkastjes. Ideaal voor als je nog even een paar bladzijdes uit een boek wilt lezen voor het slapengaan. Of wat dacht je van de keuken? De ideale plek voor wat stijlvolle verlichting.

Ben je gek op een retrostijl dan zijn retro plafondlampen absoluut dé lichtpuntjes die stijlvol licht op alle ruimtes in jouw interieur doen schijnen!

Retro plafondlampen & spots

14 Producten