Industriële plafondlampen & spots

14 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Industriële plafondlampen: coole lichtpuntjes

We zijn allemaal erg trots en enthousiast wanneer we ons nieuwe huisje eindelijk betreden. Of het nu gaat om je eerste eigen woning, of gewoon het feit dat je verhuist naar een andere plek; je wilt dat deze woonomgeving er tiptop uitziet! Het liefst in een bepaald thema. Ooit gedacht aan de industriële stijl?

Bij het implementeren van de industriële stijl in jouw interieur zijn kleurgebruik en verlichting belangrijke onderdelen. Naast meubilair natuurlijk... Het aanbod aan lampen is groot, maar de finishing touch leg je er toch echt aan middels industriële spots als plafondlampen!

Industriële plafondlampen?

De industriële stijl in het interieur van je woning kenmerkt zich door het gebruik van grijs- en andere donkere tinten en ruwe materialen, zoals hout, staal, brons en steen. Ook qua het gebruik van lampen is hier een uitgesproken look leidend. En dat is precies wat je terugvindt in industriële plafondlampen.

Sommige lampen en lampenkappen zijn gebaseerd op het ontwerp van exemplaren uit de jaren ’40 en ’50. Vaak zijn dergelijke lichtpuntjes gemaakt van brons, gietijzer en koper. De algehele stijl resembleert aan de oude fabrieksstijl, wat in je interieur voor een erg ruimtelijke sfeer kan zorgen.

Verlichting: belangrijk!

Om in het thema van deze look te blijven, kun je dus niet om het gebruik van industriële plafondlampen heen! Je kunt ervoor kiezen een enkele spot in huis te halen, maar het is toch veel stijlvoller en praktischer meerdere spots in huis op te hangen? Denk bijvoorbeeld aan een set van vier spotjes in de woonkamer, zodat je elke hoek van de ruimte goed hebt verlicht.

Het voordeel van zulke lichtpuntjes is dat je extra licht kunt schijnen op een voorwerp in huis, waarvan jij wilt dat die de aandacht trekt. Met een simpele draai aan de spots staat jouw favoriete nieuwe glazen vaas of servies letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers!

Industriële plafondlampen: ook in de keuken

Industriële plafondlampen hangen ook erg mooi in de keuken; een van de meest interessante plekken in huis waar je verlichting kunt toepassen. Ben jij een echte keukenprinses en wil je van het koken een waar spektakel maken voor jouw gasten, dan hoort daar natuurlijk zo’n stoere hanglamp of plafondlamp bij. Zo hebben ze echt zicht op wat jij aan het doen bent.

In de plaats van de grote lampenkappen, kun je kiezen voor industriële spots die doen denken aan de ouderwetse, glamoureuze schijnwerpers die op filmsets gebruikt werden!

Industriële plafondlampen & meubels

Welk type, materiaal of welke grootte industriële plafondlampen je ook aanschaft voor in huis; het fundament voor de stoere stijl is gelegd. Met een paar robuuste meubels heb je de stijl compleet!

  • In de keuken: verlicht met de industriële plafondlampen alle lekkere producten die op het prachtige marmeren blad liggen van het aanrecht. Decoreer het aanrecht ronde houten snijplanken, mooie theedoeken en keukengerei van metaal.
  • In de woonkamer: naast de industriële spots vul je de ruimte met een boekenkast van hout, een leren bank en een grote salontafel van metaal en steigerhout.
  • De slaapkamer: combineer de industriële plafondlampen met een bed van steigerhout, een sisal vloerkleed en een vintage locker als kledingkast. Cool!

Shop jouw industriële plafondlampen bij WestwingNow

Sta je op het punt om industriële verlichting aan te schaffen? Dan ben je bij WestwingNow aan het juiste adres. Hier vind je een grote variatie stoere lampen. Denk aan spots, hanglampen en tafellampen.

Selecteer jouw favoriete lichtpuntjes, voeg ze toe aan je winkelmand en jouw industriële plafondlampen zijn nog maar één klik bij je vandaan!