Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Verrijk je interieur met plafondlampen of Plafonnières

Elk interieur heeft licht nodig. Lampen zijn er gelukkig in diverse soorten, maten en met de meest inspirerende designs. Ze zijn zeker niet alleen gewenst om voor licht te zorgen, ze verrijken je interieur ook met hun looks en hebben invloed om de sfeer en het comfort. Ontdek hier hoe je plafondlampen toevoegt aan jouw interieur! Als je een lamp gaat kopen is het nuttig om na te denken over de volgende vragen:

  • Waar ga je de lamp plaatsen? Op de vloer, op tafel, aan het plafond?
  • Welk doel heeft je lamp? Wordt het een lamp om bij te kunnen lezen, dineren, werken of een sfeermaker?
  • In welke ruimte krijgt de lamp een plek?
  • Waarmee wil je je lamp kunnen combineren? Welke stijl en meubels?

Kies je voor een plafondlamp, dan wordt de lamp dus – zoals de naam al zegt – aan het plafond bevestigd. Dit type lampen zorgt meestal voor een heldere basisverlichting. Deze zogenaamde achtergrondverlichting is zeer praktisch én onmisbaar in eigenlijk elke ruimte. We spreken hier over indirecte verlichting, omdat deze lampen het licht gelijkmatig door de ruimte verspreiden. Plafondlampen worden ook wel plafonnières genoemd.

Naast plafondlampen bestaan er natuurlijk ook hanglampen, tafellampen, vloerlampen, leeslampen, nachtlampjes, wandlampen, bureaulampen, vloerspots, spots, buitenlampen en decoratieve lampen. Meestal wordt er voor een perfect lichtplan een combinatie gemaakt van verschillende soorten lichtbronnen. Dit zorgt voor het beste resultaat.


Plafondlampen: Indirecte verlichting

Er zijn veel redenen om in de woon-, slaap- of badkamer indirecte verlichting te gebruiken. Indirect licht geeft een warme evenals rustgevende sfeer, wordt als een zacht licht ervaren en wordt vaak uitgestraald door plafond-en wandlampen. Als basisverlichting wordt vaak voor indirecte verlichting, zoals een plafondlamp, gekozen. Daarom kan de plafondlamp dus eigenlijk in elke ruimte wel een plekje vinden.


Plafondlampen in jouw stijl

Plafondlampen zijn er in heel veel stijlen en dat is fijn, want zo is er altijd een exemplaar te vinden dat bij jouw interieur past.

  • Glamorous – Is jouw look vol van glitter en glans? Ga voor een plafondlamp in glam stijl. Bijvoorbeeld een exemplaar in goud met diverse lichtpunten.
  • Klassiek – Past de klassieke stijl meer bij jou? Kies voor een plafondlamp met grote ronde, cilindervormige kap.
  • Modern – Ook voor de liefhebber van modern hebben we een geschikte plafondlamp. Denk aan een zwart hoekig exemplaar met 3 peertjes of zo’n strak rond model.
  • Scandi – Houd je van de Scandinavische charme? Voor jou selecteerden we het vintage glazen modern plafondlamp. En wat dacht je van zo’n hip, simpel peertje?
  • Hip – de hippe draadlamp is er ook in het model plafondlamp! Shop een zwarte plafond-draadlamp bij WestwingNow voor een hip accent in de ruimte.

Shop plafondlampen bij WestwingNow

Lampen maken je interieur af. Denk daarom goed na wanneer je kiest voor een plafondlamp. Met lampen laat je zien voor welke stijl jij gaat en zet je de toon voor de sfeer. Met perfecte lampen ben je liever thuis dan uit. Laat je inspireren door WestwingNow en shop hier de plafondlampen die bij jou passen!

Plafondlampen

72 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren