Zoeken

Opbergpotten

17 Producten

opbergpotten: decoratief en functioneel

in potten en doosjes van glas kun je je meest waardevolle spullen stijlvol etaleren. denk aan sieraden, edelstenen, bijzondere vondsten en collectors items. maar ook in de keuken komt een doorzichtige voorraadpot goed van pas voor bijvoorbeeld het opslaan van pasta, meel, rijst, suiker, kruiden etcetera. wij geven je hier wat tips over wat je allemaal met transparante voorraad potten en doosjes kunt doen.

een ouderwetse glazen snoeppot

als je een ouderwetse snoepwinkel binnenwandelt, zie je ze nog staan: snoeppotten van glas. gevuld met zuurstokken, stroopsoldaatjes, toverballen, trekdrop en andere ouderwetse snoepjes. ook thuis kan je dat nostalgische gevoel creëren door snoeppotten te vullen met ouderwetse snoepjes en deze achter de doorschijnende deuren van een buffetkast te zetten.

opbergpotten van glas als stijlvolle voorraadhouders

potten van glas zijn niet alleen handig voor het opslaan van je voedselvoorraad, het ziet er ook nog een leuk uit! plaats ze in een open kast in de keuken, gevuld met bijvoorbeeld macaroni, quinoa of rijst. dit staat heel gezellig! je kunt potjes met deksel inzetten om je etenswaren in op te bergen, maar neem eens een grotere pot en zet daar je keukengerei in. dat is een originele manier om je keukengerei in op te bergen.

als je een etentje geeft, is het gebruik van glazen potjes ook een originele manier om het bestek op tafel te zetten. of doe een lint om de bovenkant van de pot, vul het potje met water en doe er een klein boeket in. zo heb je ineens een heel andere tafelsetting.

mason jar: een trendy weckpot

potjes van glas heb je in allerlei soorten en maten – vierkant, rond en rechthoekig. je kunt voor het opbergen van je etenswaren natuurlijk gebruik maken van oude, gerecyclede jampotten, maar je kunt ook, heel trendy, een mason jar gebruiken. een mason jar is een ouderwetse weckpot uit amerika, die vroeger werd gebruikt om jam in te maken of fruit in te bewaren. tegenwoordig worden deze potjes vooral gebruikt om smoothies uit te drinken of gewoon als decoratiemateriaal.


diy bloemenvaas

een glazen opbergpotje hoeft niet alleen gebruikt te worden om drinken uit te schenken. je kunt ze ook tussen je verzameling vazen op de vensterbank zetten. tip! vul potten met wat water en kleurstof en laat je witte rozen hier twee dagen in staan. de rozen staan niet alleen leuk in die vazen, maar na twee dagen zul je zien dat de rozen verkleuren. ga voor je favoriete kleur!

opbergpotten van glas overal in huis

transparante opbergpotten zijn een originele en speelse manier om niet alleen je keuken, maar ook je woonkamer of tuin mee te decoreren. natuurlijk kun een doorzichtige voorraadpotten-set inzetten voor de voedselvoorraad, maar denk ook eens outside of the box en creëer je eigen decoratie! vul bijvoorbeeld een transparant doosje met bijzondere edelstenen of laat je sieradencollectie schitteren in een opbergbox op het dressoirof de commode in de slaapkamer. gedroogde bloemen zijn ook erg mooi om in een transparant potje of doosje te doen.

heb je een mooie voorraadpot of doos van glas gespot op deze pagina? zet ‘m op je verlanglijst door op het hartje te klikken of leg ze direct in je digitale winkelwagen. shop jouw collectie opbergpotten bij Westwing!