Zoeken
WestwingNow Logo
€ 30 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

Voor alle frutsels, snippers en velletjes: de opbergmand voor papier


Een papiermand moet de juiste grootte hebben: Klein genoeg, zodat het niet storend is in het home office, maar groot genoeg, zodat er genoeg afval in kan zonder dat je hem de hele tijd moet legen. Daarnaast moet de nieuwe papiermand er ook nog mooi uitzien!


De tijden zijn echter voorbij dat de opbergmand voor papier onopgemerkt en vuil ergens onder het bureau stond. De nieuwe papiermanden zijn opwindend met mooie en hoogwaardige materialen en slimme designs, die zowel functie als optiek perfect belichamen.Waarom een papiermand?

Een papiermand is een prullenmand speciaal voor papier. Maar heb je werkelijk een papiermand nodig? Zeker niet in alle gevallen, maar we stellen de voordelen samen:

  • Niet extra lopen: Het dagelijkse werk op kantoor produceert afval. Documenten, enveloppen, post-its of snoeppapiertjes moet worden weggegooid. Als je een prullenmand voor papier hebt, hoef je niet elke keer naar de grote afvalemmer te lopen.
  • Geen afvalscheiding: Als er alleen papier in de papiermand komt, heb je al aan afvalscheiding gedaan. Dus zo doe je iets goeds voor het milieu en bespaar je jezelf werk.
  • Geen grote reiniging: Een opbergmand voor papier wordt niet vies, omdat het papier niet rot (tenminste niet zo snel) of vlekken achterlaat. Er is dus geen extra moeite nodig, het ruikt niet en heeft geen zak nodig.


Natuurlijk is het het beste als er alleen papier in de papiermand komt. Anders ben je beter af met een normale prullenbak met vuilniszak en deksel. Er zijn echter ook mooie design papiermanden, zoals de SL 17 afvalemmer van Konstantin Slawinski, die zelfs met de Red Dot Design Award werd bekroond, omdat deze opbergmand voor papier een extra container met deksel voor nat afval heeft.Opbergmanden van papier om je goed te voelen

Mooie prullenbakken of papiermanden hoeven niet per se van plastic zijn gemaakt, zelfs wanneer de designers zo van dit veelzijdige materiaal houden. Mooie papiermanden voor het kantoor, de kinderkamer, woonkamer, badkamer of keuken zijn er ook in andere materialen:

  • Roestvrij staal: Roestvrij staal ontbreekt momenteel nergens. Keukengerei, lampen, meubelen of accessoires, er is niets wat niet mooi is met roestvrij staal. Daarom zijn ook papiermanden van dit materiaal niet weg te denken uit het aanbod.
  • Hout: Hout is net zo universeel als roestvrij staal. Het is duurzaam, hygiënisch en ziet er altijd mooi uit. Een houten papiermand is echter iets bijzonders en heeft dus ook zijn prijs. Een goedkopere en net zo’n mooie variant is bamboe.
  • Stof: Een papiermand van stof? Ja, dat is er! De stof is van binnen versterkt, zodat de papiermand zijn vorm behoudt. Maar het ziet er zo uit alsof je je papier in een mooie stoffen tas gooit. Betoverend!
  • Vilt: Net als stoffen papiermanden, komen ook de varianten van vilt meestal in de vorm van tassen of zakken voor. Het vilt geeft de opbergmand een traditionele en gezellige look.
  • Vlechten: Zoals de naam van de prullenmand als doet vermoeden, waren deze afvalemmers oorspronkelijk manden. Gevlochten van wilg, rotan of hyacint, betoveren ze met hun natuurlijke flair.
  • Leer: Goedkoop zijn ze niet, maar papiermanden gemaakt van leer hebben klasse! Hun hoogwaardige uitstraling maken ze tot absolute lievelingsstukken, die zelfs het weggooien van oude zakdoeken tot een daad van schoonheid maken.


Mooie opbergmanden voor papier verrijken ons dagelijks leven. En waarom zouden nuttige dingen ook niet onze uitstraling en humeur kunnen verblijden? Schenk ook aan de alledaagse voorwerpen in je kantoor een beetje tijd en moeite en je papiermand zal je belonen!

Opbergmanden - Papier

2 Producten