Zoeken

Champagneglazen

Sorteren
53 Producten
Sorteren

Champagneglazen: onmisbaar op speciale momenten

Heb je iets te vieren? Een verjaardag, een jubileum of oud en nieuw? Daar hoort natuurlijk champagne bij! Champagne is hét feestelijke drankje dat elk moment opfleurt. Alleen al dankzij het vrolijke plopgeluid dat je hoort als je de fles ontkurkt en de sierlijke champagneglazen.

Maar wat maakt champagne nou zo speciaal? Je mag champagne alleen champagne noemen als het mousserende wijn is en uit het de gelijknamige streek in Frankrijk komt. Net als Bourgogne, is Champagne een van de bekendste streken uit Frankrijk. Dat maakt deze dranksoort bijzonder: je haalt ‘m namelijk niet zomaar overal vandaan!

Je maakt het champagnemoment extra speciaal als je het drankje serveert in prachtige champagneglazen. Deze glazen zijn vaak gemaakt van transparant glas en worden verkocht in sets. En dat is handig, want proosten doe je natuurlijk met familie of vrienden! Fijn dus, als je meteen zes of meer glazen in huis hebt.

Organiseer een gezellige borrel of juist een knus dinertje. Want mooie momenten vier je natuurlijk met mensen die het dichtst bij je staan. Daar horen dan ook geweldige glazen bij. En laten champagneglazen nou precies de meest feestelijke glazen zijn!

Het ene champagneglas is het andere niet: alle soorten champagneglazen

Wil jij ook champagneglazen kopen? Dan heb je keuze uit verschillende soorten. We kennen allemaal wel de bekende hoge, dunne glazen, die je vaak op tafel ziet staan tijdens oud en nieuw. Maar er zijn veel meer soorten te vinden! Wat dacht je van prachtige champagneglazen in verschillende kleuren? Roze, zwart, grijs of goud: je vindt ze allemaal.

Of een champagneglas met geweldig mooi motief of kleurverloop. Dat geeft de borreltafel een extra gezellige sfeer. Zelfs al heeft de champagne zelf geen kleur: met dit soort speciale champagneglazen zet je alsnog een feestelijk drankje op tafel. Eenvoudig toch?

Daarnaast zijn er verschillende brede champagneglazen te vinden. Zo’n soort champagneglas lijkt een beetje op een cocktailglas, maar dan nét anders. Deze champagnecoupe is een sjiek en verrassend alternatief voor de welbekende champagneflûtes. Met een breed glas breng je flink wat stijl aan op de borreltafel en kan het feestje pas écht beginnen.

Champagneglazen zonder champagne

Geen champagne in huis? Maar wel genieten van een feestelijk drankje? Dan kun je ook prima een glas prosecco inschenken in deze glazen! Dit sprankelende drankje doet echt niet onder voor een echte mousserende champagne, en is minstens zo lekker. Kies voor kristallen champagneglazen met een gouden randje, en elk drankje straalt zodra je ‘m inschenkt.

En voor wie liever geen alcohol drinkt: een champagneglas leent zich ook prima voor verse, zomerse smoothies! Wat dacht je van een aardbeiensmoothie? Of een smoothie van tropisch fruit? Schuif een stukje ananas op de rand van het glas, versier het randje met kristalsuiker en proosten maar!

Je voegt een suikerrandje toe door de rand van de champagneglazen vochtig te maken met water en daarna in de suiker te dippen. Zo makkelijk is het! Als je een klein beetje kleurstof aan de suiker toevoegt, maak je het glas nóg feestelijker. Of kies voor eetbare glittervlokjes: die geven je proostmoment een extra touch.

Je kunt ook voor plastic champagneglazen kiezen. Zo neem je ze makkelijk mee tijdens een picknick en hoef je niet bang te zijn dat ze kapot vallen. Want wat is er nou heerlijker dan onbezorgd picknicken tijdens een mooie zomeravond? Je glas champagne of prosecco maakt de gezellige avond helemaal af.

Om ervoor te zorgen dat de champagne lekker lang koud blijft, neem je een ijsemmer mee. Vul deze met ijs, stop ‘m in een koeltas en neem ‘m mee naar je bestemming. Zodra je op je kleedje zit, zet je de champagnefles in de ijsemmer en voilà: je geniet de hele avond van een heerlijk koud glas champagne.

Champagneglazen online kopen bij Westwing

En, welke champagneglazen kies jij? Je kunt het beste kiezen voor één kleur of thema. Daar pas je dan servetten, theelichthouders, servies en andere glazen op aan. Zo creëer je eenheid en rust aan tafel: een fijne basis voor je diner of borrel.

Wil je een eyecatcher op tafel, maak dan echte blikvangers van je champagneglazen. Kies voor een mooie kleur, een elegante kleurovergang of een mooi motief in het glas. Steek kaarsjes aan en zie hoe mooi dat licht weerkaatst via het glas. Hello, extra flair in de ruimte! Bestel dus snel bij Westwing.