Zoeken
Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Scandinavische meubels

288 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Scandinavisch
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Scandinavische meubels: minimalistisch & cool

Wil je een huis dat er up-to-date uitziet zonder al te trendy te zijn? Dan ligt een Scandinavische stijl helemaal in jouw straatje. Onze noorderburen hebben een waanzinnig goede smaak: een interieur met gevoel van rust, touch of design en een vleugje kleur. Doe ons dat ook a.u.b.

Als je het slim aanpakt, hoef je niet eens al je meubels te vervangen. Kies bijvoorbeeld een goede zitbank in Scandi look en je woonkamer krijgt meteen een heel ander gevoel. Wil jij ook een Scandinavische stijl? Tips & tricks vind je hier!

Scandinavische stijl met Scandinavische meubels

Scandinavische meubels kun je omschrijven als sober, authentiek en minimalistisch. Je ziet veel strakke lijnen waardoor het wel een modern gevoel geeft aan je interieur. En sober betekent, zeker in het geval van Scandinavisch interieur, absoluut niet hetzelfde als saai!

De meubels hebben stoere vormen zonder lomp en log te zijn. De afwerking is strak en simplistisch. Kies een bank in Scandinavische stijl als basis en bouw het vanaf daar verder uit.

Scandinavische meubels: lichte kleuren en natuurlijke materialen

Wat kenmerkend is voor een Scandinavische look is het kleurgebruik: het zijn vooral lichte, natuurlijke tinten. De basis van een interieur met deze flair is vaak wit. Daar zit een idee achter: in Scandinavië is het heel vroeg donker, door te kiezen voor lichte kleuren heb je zoveel mogelijk plezier van daglicht.

De witte basis van de Scandinavische interieurstijl wordt aangevuld met grijs, zwart en pasteltinten. Woonaccessoires kunnen ook fellere kleuren hebben, zoals bijvoorbeeld kussens op de bank of stoel. Maar het meubilair zelf heeft zelden een drukke look.

Natural vibes met Scandinavische meubels

Scandinavische meubels met deze trendy look & feel worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen, dat versterkt ook de uitstraling van je interieur. Denk aan hout, houtmateriaal geeft een ruimte warmte en dat zie je terug in de Scandinavische stijl.

Van houten meubels zoals een kruk en een robuuste eettafel of grote kast, tot houtaccenten in accessoires of op de vloer of tegen de muur: het kan allemaal. Wat je ook veel ziet zijn witgeverfde houten vloeren. Hierdoor komt het meubilair extra mooi uit. Het hout en het kleurgebruik zorgt voor die bekende natuurlijke uitstraling van een interieur in Scandinavische sferen.

Wat voor Scandinavische meubels kies jij?

Tafels, kasten, stoelen, banken, vloerkleden, accessoires… Niet iedereen heeft de luxe om dit allemaal nieuw te kopen, maar gelukkig is dat ook helemaal niet nodig om een nieuwe look te creëren. Je maakt het verschil al door goed te kijken naar de details van jouw Scandinavische meubels en andere items.

  • Oud & nieuw in de mix – Scandinavische meubilair straalt kwaliteit, functionaliteit en een minimalistisch design uit, maar dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt ook met tweedehands of vintage items zo’n sfeer creëren. Investeer in meubels waar je nog jaren gek op blijft, en wissel regelmatig met accessoires als je het gevoel hebt weer even iets anders te willen.
  • Accessorize! - Zoek het voor een Scandinavische stijl ook niet alleen bij meubels, maar kleed de ruimte aan met plaids en kleden. Hang kunst aan de wand, of zet een houten krukje op een grappige plek in de kamer met hippe accessoires erop.

  • Scandinavische meubels: leefbaar design

    Wat onze bovenburen heel belangrijk vinden, is dat er thuis geleefd moet kunnen worden. Design is leuk, maar het moet praktisch blijven. Licht speelt de hoofdrol dus houd je ramen zoveel mogelijk vrij om het daglicht je huis in te laten komen. Kies je voor een bank in dat kenmerkende Scandinavische design? Leg er dan een plaids of schapenvacht op, zet er een poef naast in een naturel tint en een mooie houten salontafel ervoor. Prachtig!

    Wat voor Scandinavische meubels ga jij plaatsen in huis?