Retro meubels

245 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Typisch retro

  • Materialen - Hout is een natuurlijk materiaal en zeer typisch voor retro. Ook plastic voorwerpen in kleurrijke, heldere kleuren maken de retrostijl tot wat het nu is, namelijk spannend en moderne retro meubels
  • Vormgeving - Meubelen en accessoires met organische, geometrische & gebogen patronen en vormen zijn een must. Door de gebogen vorm van de meubels in retrostijl worden ze ook vaak van de naam “Vorm meubilair” voorzien.
  • Kleuren - Van poederachtige pasteltinten en ingetogen natuurtinten tot opvallende, felle tinten, alles kan met retro vertegenwoordigd worden. Retrokleuren kunnen op bijzondere wijze gecombineerd worden. Vaak wordt er met opzet voor contrasterende mix gekozen, omdat een opvallende stoel beter tot zijn recht komt wanneer het tegen een subtiele achtergrond staat. Bovendien wordt de zitter hierdoor ook automatisch een eyecatcher.

Diverse retro meubels

Niervormige tafels, Panton hanglampen, hoezen in rijke mosterdtinten of een oude secretaris, helpen je om oude tijden te herleven en een retro-atmosfeer te creëren! Het maakt niet uit welke retro meubels je kiest, of het nu lampen, eetkamerstoelen of een tafel zijn; de vintagestijl komt al volledig tot zijn recht met een enkel meubelstuk.

Retro meubels & accessoires

Naast meubilair is een retrolook is ook heel goed in je interieur te brengen met accessoires. Net zoals bij het meubilair zijn hout, plastic en glas belangrijke materialen voor retro decoratie. Ook zijn florale patronen en grafische motieven overheersend.

Met retro accessoires en decoratieve elementen kun je deze prachtige stijl in het huis verwerken, zonder dat je gelijk het gehele interieur hoeft te veranderen. Deze items staan erg mooi in een modern appartement en zorgen voor een karaktervol sprankje in huis!

Om je huis en retro interieur op te fleuren en door te voeren, kun je een leuk retro servies of onderdelen hiervan prominent op de tafel zetten. Bijvoorbeeld de simpele ontwerpen uit het hoge noorden die vaak een robuuste uitstraling hebben. Of kies je juist voor een fleurige serviesset in de gekste kleurtonen

Combineer retro meubels met hippe kamerplanten

Planten kunnen ook een mooi retro-effect aan je interieur geven. In de jaren ’60 en ’70 waren kamerplanten als de sanseveria, geraniums en cactussen erg populair. Kies voor deze groene vrienden en jouw retrolook is helemaal compleet!

Krijgt jouw interieur ook een toffe makeover met retro meubels?