Landelijke meubels

156 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Filteren
Landhuis

Landelijke meubels: classy & knus

Leven als op het land - dat willen best veel mensen, maar dat betekent niet dat deze personen op het platteland gaan wonen en hun leven voortaan in een rustige en vredige omgeving doorbrengen. Velen kiezen ervoor om in een grote, drukke stad te leven waar de rust alleen tussen vier muren te vinden is. Vanwege de anonimiteit van de stad moet het thuis echt gezellig zijn. En hier komen landelijke meubels om de hoek kijken!

De landelijke stijl zorgt voor gezelligheid en een heerlijke knusheid, gecombineerd met elementen die terug kunnen worden gevonden in een prachtig landhuis. Er hangt bij deze look een sfeer die je wilt beleven en waar je dolgraag zou willen wonen.

De uitstraling van een landhuis met landelijke meubels

De landelijke stijl, die ook wel landhuisstijl genoemd wordt, geniet een grote populariteit, omdat er met deze look in vele richtingen gegaan kan worden en het dus nooit saai is. Velen denken dat landelijke meubels erg ouderwets zijn, maar niets is minder waar. Juist meubilair met dergelijke flair kan heel goed en stijlvol gecombineerd worden kunnen met moderne accenten.

Keukenkasten met paneeldeuren, keramische potten, decoratie met bloemmotieven, tafels en stoelen met gebogen poten en banken die bedekt zijn met witte of pastelkleurige kussenovertrekken: allemaal typische items voor een landelijk interieur en landelijke flair.

Accessoires volgens met landelijke flair

Een huis wordt zoals het hoort te zijn als de accessoires passen bij het meubilair en in lijn zijn met het totale interieur. Maar welke woonaccessoires kunnen goed gecombineerd worden met landelijke meubels? Bedenk eerst welke richting en welke nuance van de “plattelandse look”, jouw voorkeur heeft.

Houd je meer van modern? Dus een moderne, landelijke smaak? Of toch liever een gezellige en klassieke stijl? De basiselementen en de meeste landelijke meubels zijn heel vergelijkbaar met deze twee richtingen, dit is waarom het belangrijk is op de details van deze twee richtingen te letten.

 • Traditioneel: Een kist gemaakt van massief hout of een rieten mand staat geweldig naast de bank of jouw bed, omdat deze de gezelligheid en het huiselijke gevoel van het landelijke stijltje benadrukken. Kussens met bloemmotieven kunnen een vleug romantiek toevoegen. In combinatie met individuele, emaillen accessoires is de hele sfeer traditioneel, maar minder truttig.
 • Modern: Om de landelijke stijl er iets moderner uit te laten zien kun je andere decoratieve items gebruiken. Moderne vazen of kandelaars met rechtlijnige vormen en een elegante glans passen perfect bij het totale beeld van de zogenaamde nieuwe landelijke look.

 • Landelijke meubels: new style

  Landelijk 2.0 is anders dan de traditionele stijl, omdat de vormen redelijk eenvoudig zijn en er ook veel moderne elementen terug te vinden zijn. Maar ook hier worden de oorspronkelijke landelijke meubels en items zoals de paneeldeuren, hout, leer en andere natuurlijke materialen, wit meubilair, gezellige accessoires en pasteltinten gebruikt. Een nieuwe look wordt gecreëerd door subtielere vormen en de combinatie met moderne tinten en accessoires

  Landelijke meubels: goede combinatie!

  Landelijke meubels zijn heel goed met andere interieurstijlen te combineren - enkele vintage stukken of zelfs shabby chic items passen heel goed bij dit meubilair. Zet een antieke tafellamp op een bijzettafel of een dressoir met chique flair in de hal of in de woonkamer. Stylish!

  Ben jij toe aan een nieuwe, knusse look? Of zoek je gewoon enkele nieuwe items voor in huis? Bij WestwingNow shop je stijlvolle landelijke meubels!