Lounge- & relaxfauteuils

107 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Relaxfauteuils in verschillende vormen

De vorm van de loungefauteuil varieert. Er zijn moderne varianten in diverse vormen en kleuren gebaseerd op de huidige trends, maar de fauteuil komt ook veel voor als vintage klassieker die het hart van elke modeliefhebber sneller laat kloppen. Twee designklassiekers zijn bijzonder populair, de "Egg Chair" van Arne Jacobsen en de "Lounge Chair" van Eames. Vaak zijn er ook kopieën van deze designklassiekers te vinden of fauteuils die zijn geïnspireerd op deze klassiekers.

De Egg Chair: relaxstoel uit de jaren 50

De Egg Chair is een echte klassieker. Al in de late jaren 50, werd de Lounge Chair ontworpen door Arne Jacobsen, oorspronkelijk voor een hotelopening in Kopenhagen. Tegenwoordig is het een van de meest gewilde klassiekers onder de fauteuils. Kenmerkend voor de Egg Chair zijn de plastic schalen met schuimkussens van koudschuim, die meestal bedekt zijn met stof of leer. Een aluminium voet zorgt voor stabiliteit en maakt de fauteuil draaibaar. Een bijzonder hoge rugleuning en de ovale vorm (vandaar de "Egg" -chair) geven de stoel een zeer comfortabele zitting.

The Lounge Chair van Charles en Ray Eames

Elegant, tijdloos en welgevormd: de Lounge Chair zorgde voor de grote internationale doorbraak van Charles en Ray Eames in 1956. De clubstoel is opnieuw geïnterpreteerd door de twee ontwerpers en staat voor tijdloze elegantie. De draaistoel heeft een hoogwaardige lederen bekleding bevestigd aan een multiplex schaal. De gestoffeerde stoel bevindt zich nu in veel woonkamers en hotels en wordt meestal aangevuld met het bijpassende krukje.

De relaxfauteuil: voor nog meer comfort

Voor een powernap tussendoor, een uurtje voor jezelf of een uitgebreid gesprek met je moeder: in de woonkamer nodigen loungefauteuils uit tot optimale ontspanning. Aangevuld met een elegant kussentje en een zachte plaid geef je de fauteuil zo mogelijk nóg meer comfort. De loungefauteuil combineert modern functionalisme met klassiek design.

Ga je voor een fluwelen exemplaar in mint met hoge rugleuning, een rotan vlindermodel, een fauteuil van bruin leer of een bijzondere hangstoel? Bij WestwingNow vind je relaxstoelen voor iedereen.

Bij WestwingNow vind je een grote selectie relaxfauteuils! Zo vind je altijd een exemplaar dat bij jouw wensen, stijl en smaak past. Kies jouw favoriet!