Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Lantaarns

56 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Filteren

Lantaarns voor een flinke dosis sfeer

Licht is belangrijk in huis, maar niet met elke verlichting bereik je hetzelfde effect. Algemeen licht is net als werklicht helder, met sfeerverlichting maak je het gezellig of zelfs romantisch en met spotjes creëren we lichtaccenten. Een combinatie van al deze verschillende soorten lampen en verlichting hebben we nodig in in huis. Mooi en sfeervol licht in elk interieur en exterieur is kaarslicht. Of dit aangename warme licht nou vanuit een lantaarn, een windlicht of een mooi arrangement van kaarsen schijnt!

Sfeervolle lichtbron

Met kaarslicht kun je thuis – op het terras, in de tuin of in huis – een romantische en gezellige sfeer creëren, zonder dat daarvoor veel voor nodig is! Door de kaars te plaatsen in een mooi ontworpen lantaarn schijnt het licht nog mooier en wordt je huis gevuld met een zacht en teder sfeerlicht. Er zijn lantaarns met verschillende soorten lichtbronnen: kaarslicht natuurlijk – waxinelichtje of grote stompkaars - maar ook elektrisch licht – in de vorm van een LED-lamp: een LED-lantaarn.

Een lantaarn is meestal vrij stabiel gebouwd, vooral als ze bedoeld zijn om buiten te gebruiken. Een breed voetstuk zorgt ervoor dat de lantaarn niet gemakkelijk kan worden omgestoten. Omringd door delicate glazen wanden en een frame worden de kaarsen tegen externe invloeden beschermd.

Windlicht versus lantaarn – wat is het verschil?

Een groot verschil tussen een lantaarn en een windlicht is er niet. Het verschil is dat een lantaarn ook van boven is bedekt. Dat maakt een lantaarn iets veiliger in gebruik dan windlichten. Beide betoveren je woning en zien er geweldig uit.

Waar in huis plaats je een lantaarn?

Een lantaarn of een windlicht is een sfeervol accessoire op meerdere plekken in huis. Op de eettafel of op de salontafel baadt het gebied rond de tafel in een zacht en aangenaam licht.

Op de grond, in een lege hoek ziet een lantaarn er echt magisch uit. Kies altijd een model dat groot genoeg zijn, anders ziet het er raar uit. In een grote lantaarn zien grote kaarsen er heel mooi uit en hij zorgt voor een prachtige verlichting.

Een trap kan prachtig worden versierd met een lantaarn of windlichten. Mooie woondecoratie!

Sfeerverlichting in de tuin: lantaarns

Stel, je wilt de paden in je mooie tuin verlichten, maar weet niet precies hoe? Ooit nagedacht over een tuinlantaarn? Met een lantaarn worden wegen en paden glorieus verlicht. Zet de lantaarn langs het pad op de grond of plaats ze op palen die in de grond worden gestoken. Het is zelfs mogelijk om ze aan de takken van bomen te hangen.

Soorten lantaarns

Maar naast de verschillende manieren van plaatsing zijn er ook verschillende materialen waaruit een lantaarn gemaakt is. Een mooie lantaarn kan natuurlijk schitteren in hout of rotan, of in diverse weerbestendige materialen zoals glas of metaal. Welk materiaal je kiest hangt helemaal af van je persoonlijke smaak en woonstijl. Het ene materiaal past meer bij de rest van het huis of de tuin. Een houten lantaarn staat prachtig bij Scandi interieurs. Verder heb je ook nog lantaarns in specifieke wereldse stijlen: de Chinese lantaarn, de Marokkaanse lantaarn, de Japanse lantaarn, de Oosterse lantaarn.

Er zijn ook exemplaren voor kinderen die niet voor decoratieve doeleinden gebruikt worden. Ook deze zijn in mooie ontwerpen te verkrijgen. Deze lampionnen die bijvoorbeeld met Sint Maarten gebruikt worden, zijn gemaakt van gekleurd en transparant papier in combinatie met karton. Vaak worden ze verlicht door een kleine batterij aangedreven lamp.

Welke lantaarns ga jij in huis en in je tuin halen?