ELLE Decoration x WestwingNow presents:
TALENTS to watch

In 2018 introduceert Westwing samen met ELLE Decoration om de maand een talentvolle designer van eigen bodem. We brengen je in totaal 6 designbeloftes, allemaal gespot tijdens Dutch Design Week. En hoe tof: al deze design musthaves kun je hier exclusief shoppen (scroll naar beneden). Zo haal je binnen no-time uniek Nederlands design in huis!

#2: ISAAC MONTÉ

In januari trapten we af met Bienke Domenie en Sara Degenaar van Forever Studio, nu is het de beurt aan de talentvolle Isaac Monté. Deze van oorsprong Belgische kunstenaar en designer (Gent, 1988), nu geworteld in Rotterdam, gooit hoge ogen met zijn kristallen designs. Hij is altijd op zoek naar ongewone materialen, maar het leukste vindt hij om samen met de natuur te ontwerpen.

De andere designtalenten die we later dit jaar introduceren zijn: Ward Wijnant, Sanne Schuurman, Maarten Baptist, Zoë Detrez.

3 VRAGEN AAN ISAAC MONTÉ
1. Welke opleiding heb je gevolgd?
In België en Noorwegen heb ik Interieurarchitectuur gestudeerd. Daarna heb ik Product Design gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie. En nu geef ik zelf les op de academie, in de vakken product design en sustainability.

2. Kun je iets vertellen over de Crystal Serie?
De producten voor WestwingNow zijn onderdeel van de Crystal Serie. De Crystal Serie is ontstaan vanuit een fascinatie voor stalagmieten en stalagtieten. In de kelder van mijn oma drupte het, waardoor er stalagmieten groeiden tussen de weckpotten. Dat was een grote ontdekking. Daarom wilde ik die stenen zelf te laten groeien. Tijdens mijn onderzoek ben ik op kristallen uitgekomen. Door te experimenteren met verschillende mineralen en de vorming van het kristal te beïnvloeden, slaag ik er nu in om producten te laten groeien tot kristal. Je kan het zien als een samenwerking met de natuur. Waarbij ik als ontwerper inbreek op het natuurlijke vormingsproces van de kristallen.

3. En de kristallen vazen?
De kristallen vazen zijn eigenlijk mijn interpretatie van de klassieke vazen. Mijn oma heeft die tot op de dag van vandaag nog in haar woonkamer staan, in allerlei felle kleuren. Dat glimt en schittert. Als kind raak je daardoor betoverd. Ik heb er een hedendaagse variant van gemaakt. De sierraden zijn geïnspireerd op amber, een natuurlijke edelsteen waar soms kleine insecten inzitten. Amber ontstaat doordat vloeibaar hars van bomen onder druk komt te staan en daardoor versteent. Doordat het eerst vloeibaar is, zitten er weleens blaadjes of insecten in. Dat heb ik eigenlijk omgedraaid, door letterlijk een serie insecten van kristal te maken. Van scarabee tot bidsprinkhaan: je kunt ze dragen als broche of gebruiken als interieursierraad.

Lees het volledige interview met Isaac Monté op ElleDecoration.nl.


Pictures_right_side-new

#2: ISAAC MONTÉ

5 Producten
Sorteren op