ELLE Decoration x WestwingNow present:

LP_ElleDeco_Talentstowatch_Desktop

In 2018 introduceert Westwing samen met ELLE Decoration om de maand een talentvolle designer van eigen bodem. We brengen je in totaal 6 designbeloftes, allemaal gespot tijdens Dutch Design Week. En hoe tof: al deze design musthaves kun je hier exclusief shoppen (scroll naar beneden). Zo haal je binnen no-time uniek Nederlands design in huis!

#1: FOREVER STUDIO

We bijten het spits af van deze reeks met maar liefst twee grote talenten: Bienke Domenie en Sara Degenaar van Forever Studio. Deze Rotterdammers in hart en nieren, zijn altijd op zoek naar onverwachte en bijzondere combinaties. Zowel in materiaal als in vorm. En dat zie je terug in het ontwerp van hun Halo-lampen.

De andere designtalenten die we later dit jaar introduceren zijn: Isaac Monté, Ward Wijnant, Sanne Schuurman, Maarten Baptist, Zoë Detrez.

3 VRAGEN AAN FOREVER STUDIO
1. Hoe is de Halo-serie ontstaan?
De Halo-lamp is gemaakt van een klein stukje polycarbonaat, waarmee we aan het experimenteren waren voor een lichtinstallatie tijdens de Operadagen in Rotterdam. De naam 'Halo' is voortgekomen uit het effect dat ontstond tijdens dit proces. We ontwerpen vaak intuïtief vanuit het materiaal en hebben niet een bepaald doel voor ogen. De lampen zijn de vertaling van het magische effect dat een lichtbron heeft op polycarbonaat. Doordat het licht in de kanalen van het materiaal gebroken wordt, ontstaat het lijnenspel.'

2. Hoe hebben jullie de lampen gemaakt?
We hadden héél véél geduld nodig voor het project. Het duurt namelijk twaalf uur om de Halo XL, die een lengte heeft van 1.55 meter en een diameter van 56 centimeter, handmatig rond te krijgen. Door de ronde vorm ontstaat de 'halo' in het materiaal, in plaats van een rechte lijn. Het polycarbonaat krijgen we aangeleverd in grote platen en vormen we tot een ronde vorm, met behulp van twee heat guns en op maat gemaakte metalen mallen. We hebben lang geëxperimenteerd met het achterhalen van de beste temperatuur. En om het polycarbonaat zo te krijgen dat er geen bobbels, deuken of knikken ontstaan.'

3. Wie is jullie (design)held?
Onze helden en inspiratiebronnen komen best wel overeen. Denk aan Max Lamb, Rachel Whiteread, Theo Jansen, Muller Van Severen, Toni Horn en Luis Barragán.

Lees het volledige interview met Forever Studio op ElleDecoration.nl.


Foreverstudio_desktop

#1: FOREVER STUDIO

5 Producten
Sorteren op