LP_ElleDeco_Talentstowatch_Desktop

In 2018 introduceert Westwing samen met ELLE Decoration om de maand een talentvolle designer van eigen bodem. We brengen je in totaal 6 designbeloftes, allemaal gespot tijdens Dutch Design Week. En hoe tof: al deze design musthaves kun je hier exclusief shoppen (scroll naar beneden). Zo haal je binnen no-time uniek Nederlands design in huis!

#3: WARD WIJNANT

In januari trapten we af met Bienke Domenie en Sara Degenaar van Forever Studio. Dit designerduo gaf het stokje door aan Isaac Monté en nu is het Ward Wijnant zijn beurt. Deze Tilburgse designer (1987) experimenteert graag met vormen en materialen en zoekt hier het liefst grenzen mee op. Zo gaat hij de strijd aan met staal.

De andere designtalenten die we later dit jaar introduceren zijn: Sanne Schuurman, Maarten Baptist, Zoë Detrez.

3 VRAGEN AAN WARD WIJNANT
1. Welke opleiding heb je gevolgd?
Ik ben begonnen aan het Hout- en Meubileringscollege te Rotterdam. Hier leerde ik de fijne kneepjes van het meubelmakersvak en deed ik kennis op over materialen. Daarna was ik nieuwsgierig naar conceptueel denken en werken, dus studeerde ik door aan de Design Academy in Eindhoven.

2. Kun je iets vertellen over de Twisted-collectie?
De Twisted-collectie bestaat uit stoelen, tafels, kastjes en kandelaars van gedraaid staal. Ik zie Twisted als een strijd tussen mens en staal. De draaiingen en rondingen kunnen op geen enkele manier worden gereproduceerd en juist dát zorgt ervoor dat elk stuk uniek is.

3. Wat is jouw signature?
Experimenteren met materialen en het opzoeken van grenzen is iets wat ik graag doe en wat naar mijn idee ook kenmerkend is voor mijn werk. Zo ga ik in Twisted dus de strijd aan met staal en bij een andere collectie, Space, speel ik juist met het creëren van vorm. Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in hoe materialen zich met elkaar kunnen verbinden. Dit zie je zowel bij Blocks als Twisted goed terug.

Lees het volledige interview met Ward Wijnant op ElleDecoration.nl.


Pictures_right_side

#3: WARD WIJNANT

8 Producten
Sorteren op