Zoeken
Westwing Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

De perfecte match: papieren lampen

Wie aan origami denkt, ziet papieren kraanvogels voor zich. Toch doet de kunst van het vouwen van papier langzaam zijn intrede in je interieur. Interieurgoeroes zweren bij de nieuwe trend op het gebied van verlichting: de papieren lamp. Ben je dol op natuurlijke details in je interieur, dan zijn papieren lampen jouw perfecte match.


De papieren lamp is gemaakt van rijstpapier: dit is een heel dun soort papier. In combinatie met een lamp wordt de kamer gevuld met zacht licht. Op de papieren lampen worden speciale technieken toegepast: ze worden op een bijzondere manier gevouwen. De Japanse papiervouwkunst vormt tegenwoordig de grootste inspiratiebron voor ontwerpers.


Natuurlijke materialen in je interieur

Het krukje van bamboe, de salontafel van teak en verschillende tinten groen in je huis schreeuwen om een vleugje papier. Een papieren lamp past bij alle soorten hardhout, maar matcht uitzonderlijk goed met walnotenhout. Deze elegante houtsoort staat bekend om zijn duurzaamheid. Het schept een huiselijk en warm gevoel in je woning. Hier en daar kun je spelen met een accentkleur, maar pas op dat het niet te bont wordt.


Een ander type papieren lamp is gemaakt van soepel hout. Het lijkt onmogelijk: papieren lampen gevouwen uit berkenfineer. Toch bestaan er houtfineerlampen waarbij het gebruikte hout zo dun is dat er licht doorheen komt. De geometrisch gevouwen lampenkap geeft een warm en natuurlijk licht.


Papieren lampen als lichtslinger

Een slinger van papieren lampjes door je huiskamer, boven je bed of op de veranda; het geeft gelijk een romantisch gevoel en anders dan bijvoorbeeld een vloerlamp neemt het geen extra ruimte in beslag. Ook als je kindje bang is om in een pikdonkere kamer te slapen, maar het licht van gewone hanglampen weer te fel is, behoort de lampenslinger tot een van de musthaves. Met ledverlichting kunnen ze zelfs van kleur veranderen, met tussenpozen aan- en uitgaan of dansend van de een naar de andere overspringen.


DIY: Versier je eigen papieren lamp

Kun je goed overweg met een schaar en heb je grote fantasie? Leuk! Dat heb je namelijk nodig bij deze DIY. Je gaat nu namelijk aan de slag met het maken van je eigen persoonlijke papieren lamp. 1, 2, 3, 4, lampje van papier. De makkelijkste manier is om een ronde hanglamp te kopen. Check even wat voor lamp in de fitting past. Nu is het aan jou om de papieren lamp te versieren. Een goed idee voor de kinderkamer! En ook erg leuk om de kinderen (en volwassenen) mee bezig te houden op een kinderfeestje.

  • Naai er veren op! Je maakt een opvallende papieren lamp door met gekleurde veren aan de slag te gaan. Te heftig? Kies dan voor veren in het zwart of wit.
  • Beplak de papieren lamp met tissues. De zakdoekjes geven de ronde rijstpapieren lamp een theatraal effect. Je hebt soms wat drama nodig in je leven.
  • Maak een luchtballon. Bevestig daaronder een gebreid mandje. Als je je schoonvader lief aankijkt, misschien wil hij dan wel een mandje voor de lampenkap van rijstpapier voor je breien. En dan geef je hem daarna een eigengemaakte papieren lamp cadeau!

Papieren lampen

16 Producten