Zoeken
Westwing Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Kalmte en frisheid met turquoise lampen


Blauw is de kleur van rust, kalmte en frisheid. Voer jij deze drie elementen graag door in je interieur, dan mag een turquoise lamp niet ontbreken. Met een turquoise lamp waan je je aan zee, terwijl je gewoon in je eigen woonkamer aan het genieten bent. Een rustieke, mooie lamp in een prachtige kleur.


Veel mensen staan er eigenlijk niet bij stil wat lampenlicht kan betekenen voor de sfeer en het gevoel van je interieur. Ook is licht van veel invloed op je humeur en gezondheid. Daarom is het belangrijk om in je huis de juiste lichtbronnen op te hangen. Met een turquoise lamp zorg je ervoor dat het licht mooi wordt gedoseerd, terwijl je kunt kijken naar de bijzondere kleur van de lampenvoet of lampenkap.Design of landelijk

Turquoise is een uitgesproken kleur die toch erg neutraal kan zijn. Dat maakt de turquoise lamp perfect voor verschillende interieurs, zoals design en landelijk. Vooral in interieurs waarbij gebruik wordt gemaakt van neutrale tinten, zal de turquoise lamp erg goed tot zijn recht komen. Daarbij staan ook andere woonaccessoires in deze kleur erg mooi, zoals kandelaars en vazen. Op dit moment zijn geometrische vormen erg hip, zoals de O en de achthoek. Met een turquoise lamp in geometrische uitvoering is jouw interieur helemaal up-to-date.Vintagegevoel met turquoise lampen

Turquoise is als kleur weer helemaal opgekomen doordat de vintagetrend weer is opgebloeid. In de eerste decennia van de vorige eeuw stonden huizen er vol mee en we zijn nu een echte Renaissance aan het beleven. Maar wel mét de nieuwste ontwikkelingen zoals een lichtbron met ledverlichting en zelfs tafellampen zonder snoer! En je hoeft geen boordevolle vintagewinkels en rommelmarkten af te struinen om die vintagelook na te kunnen bootsen, maar je kunt het tegenwoordig fijn vanuit je fauteuil thuis binnenhalen.De turquoise lamp: waar en wanneer?

Misschien vind je het lastig om de turquoise lamp te combineren met de rest van je meubels of woonaccessoires. Het kan ook zijn dat je niet goed weet waar je een turquoise lamp het beste kunt plaatsen vanwege de kleur. Gelukkig staan hier wat tips voor je op een rijtje:

  • Licht nodig boven de eettafel? Dan is een turquoise hanglamp de perfecte oplossing. Neem één grote of hang er twee naast elkaar, zodat iedereen tijdens het eten voldoende licht heeft. Wel zo gezellig als je aan het einde van de dag met elkaar wilt kletsen! Match de eetbenodigdheden zoals placemats en een glazen waterkan met het turquoise van de lamp.
  • In de centrale leefruimte is sfeerverlichting erg belangrijk. Plaats op verschillende plekken kleine lampen en combineer die met één of twee tafellampen. Op die manier kun je kijken welke lampen je wanneer het beste aan kunt doen. Op E27 fittings passen naast gewone peertjes ook LED-lampjes.
  • In de badkamer is een tafellamp niet handig, maar zijn spots vaak wel erg mooi. Heb jij een badkamer met turquoise tegels of accessoires? Met spots verlicht je deze het mooist.


En, weet jij al voor welke turquoise lamp je gaat?

Lampen in het turquoise

1 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren
Turquoise