Maat

  Warmte met gekleurde lampen

  Warmte in huis creëer je met kleur! Denk bijvoorbeeld aan een prachtige houten vloer, die voor een warme sfeer zorgt, of denk aan de kerstboom, die je ieder jaar van gekleurde kerstballen voorziet. Ook met gekleurde verlichting kun je warmte in huis creëren, door te kiezen voor gekleurde lampen. Het wordt steeds populairder om led lampjes in je interieur te verwerken, waarbij je vaak met een afstandsbediening de kleur van de lampjes kunt bepalen.


  Naast ledverlichting kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een lamp, waarvan de armatuur aan het plafond hangt en de fitting aan een kabel op kleine hoogte boven je tafel bungelt. In de fitting draai je een gekleurde lamp, zodat het dineren aan de eettafel nog gezelliger wordt. Lees snel verder hoe je gekleurde lampen op een leuke manier in je interieur kunt verwerken!

  Gekleurde lampen

  16 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Sorteren: Populariteit
  Filteren
  Multicolor

  Verschillende soorten gekleurde lampen in huis

  Gekleurde lampen zijn in verschillende modellen beschikbaar. Ledverlichting is waarschijnlijk wel de meest populaire vorm van gekleurde lampen. Bij deze lampen kun je de kleur zelf instellen. Kies de ene dag voor een rood licht, gevolgd door oranje op de volgende dag. Ook wil je wellicht overdag een normaal, helder licht, terwijl je in de avond een romantische rode gloed wilt. Met gekleurde ledlampen is dit mogelijk!

  Je hebt echter ook meer conventionele gekleurde lampen. Denk aan gloeilampen, die een speciale coating aan de buitenzijde hebben. Deze coating breekt het heldere licht en vormt dit om tot gekleurd, vaak mat licht. Deze gloeilampen zijn ideaal voor de eerder beschreven fittingen, die je aan een kabel aan het plafond hangt. Ook kun je deze gloeilampen in grote gekleurde lampen met bijvoorbeeld een glazen kap gebruiken. Bij Westwingnow hebben we ook een grote selectie aan lampenkappen die hierbij zouden passen. En ook niet onbelangrijk is de soort lampvoet!

  Gekleurde lampen in de tuin

  De tuin is in de zomermaanden natuurlijk al vol van kleur, maar juist wat extra gekleurde lampjes geven de schemeruren en de nacht toch die extra charme. En ook in de winter kan het een leuk gezicht zijn om vanuit de warme woonkamer naar de lichtjes buiten te kijken. En veel gekleurde lampen zijn ook dimbaar, zodat je de lichtsterkte kunt aanpassen aan de tijd van de dag.

  DIY: zelf gekleurde verlichting in huis maken!

  Er zijn verschillende mogelijkheden om zelf te zorgen voor gekleurde lampen in huis. Het enige wat je nodig hebt, is ledverlichting, een glazen lampenkap, een e27-lamp (of e14 van 15W) en eventueel wat glasverf. Hiermee kun je verschillende soorten gekleurde lampen creëren voor in huis!

  • Ledverlichting kun je zonder lampenkap gebruiken en rechtstreeks op je meubels plakken. Vaak zit er een plakkende strip aan de achterzijde van de ledverlichting, in andere gevallen kun je dubbelzijdig plakband gebruiken. Plak de ledverlichting bijvoorbeeld aan de onderzijde van een plank in de kast, voor een fraai en warm effect.
  • Ook kun je een glazen lampenkap beschilderen met glasverf. Wanneer deze helemaal geverfd is, kun je dit gebruiken in combinatie met een kogellamp, een e27-gloeilamp van 40 watt. De verf zal het heldere licht laten verkleuren.
  • Wellicht heb je zelf nog leuke ideeën om met een gloeilamp of bijvoorbeeld een strip met ledverlichting een leuke gekleurde lamp te maken? Kijk eens rond in huis wat je nog aan accessoires hebt om te gebruiken!