Retro lampen

94 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Terug naar het verleden met retro lampen

Het mooie van een lamp in retrostijl? Je haalt het charmante van vroeger in huis, gestoken in een nieuw jasje. Ideaal toch? En extra fijn: welke stijl jouw huis ook heeft, een lamp in retrostijl past hier altijd bij. Ongeacht de vorm, kleur of grootte en waar je ‘m plaatst of hangt. Het zorgt sowieso voor extra sfeer. Zo hang je boven de eettafel een coole koperen bol die door de vorm prachtig licht geeft op tafel en in de rest van de ruimte. Wil je de badkamer een extra luxe uitstraling geven? Dan hang je er zo’n hanglamp van kristal in de vorm van een pegel. De glinstering hiervan geeft een prachtig effect op de muren!

Retro lampen zijn er in verschillende vormen, maar uiteraard ook in diverse materialen. Zo zijn er exemplaren van papier, aluminium, koper, chroom, glas of metaal. Tip: kijk naar welke materiaalsoorten jij al in huis hebt toegepast om een mooi geheel te vormen. Glazen retro lampen aan het plafond zijn bijvoorbeeld een te gekke match met een tafel van glas en andere transparante decoratie. Als je een overwegend industrieel interieur hebt met veel robuust meubilair als houten kasten en salontafels, dan kun voor een cool contrast een lamp met een metalen of koperen lampenkap in de ruimte plaatsen.

Het plafond: niet de enige plek voor jouw lichtpuntje in retrostijl

Retro lampen zijn er natuurlijk ook als vloerlamp, wandlamp of tafellamp. Er zijn altijd al plekken geweest binnen je huis die niet goed door een plafondlamp verlicht kunnen worden, of misschien past een staande lamp wel gewoon beter in jouw interieur. Vloerlampen met één of meerdere lichtbronnen zijn niet alleen een hele mooie toevoeging aan de kamer, maar vaak ook heel praktisch doordat je de losse peertjes zelf kunt afstellen voor de verlichting die past bij de ruimte.

Retro lampen in kleur

Wit licht is soms kouder dan gewenst. Om te vermijden dat jouw rustieke slaapkamer kil aandoet op het moment dat je het lichtknopje gebruikt, kunnen kleurrijke retro lampenkappen je een goede dienst bewijzen. Wanneer het licht gefilterd word is het effect op je kamer meteen dat van een warm bad in plaats van een koude douche. Maak de look van de ruimte compleet met een romantische wandlamp van glas in lood, het diffuse licht zorgt voor de perfecte sfeer.

Shop nu jouw favoriete retro lampen bij WestwingNow!