Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Krukjes: een flinke dosis comfort


Dat gekke vierkante of rechthoekige ding wat in veel huiskamers rondzwerft, maar waar niemand eigenlijk de functie van kent, wat is dat nu eigenlijk? De één legt zijn voeten graag op het krukje, terwijl de ander hem vooral als bijzettafel gebruikt. En daar is in beide gevallen niets mis mee, want een krukjes is gewoonweg ontzettend multifunctioneel. In de ene huiskamer staat hij naast de bank geparkeerd voor onverwachte gasten, terwijl hij in de andere juist als voetenbank klaarstaat.


Nog zo’n handigheidje van het krukje: je verplaatst hem zo, in tegenstelling tot bijvoorbeeld banken of tafels. Door al deze handige eigenschappen, behoort de hocker ongetwijfeld tot de meest multifunctionele woonaccessoires. En daarom hoort er ook een exemplaar in ieder huishouden thuis.


Wat is een krukjes nu eigenlijk?

Het allermooiste van multifunctionele meubelen, is dat je ze op ieder moment weer voor iets anders kunt gebruiken. Heb jij behoefte aan een heerlijk voetenbankje? Geen probleem. Hij is ook superhandig wanneer je zitplaatsen tekort komt op een verjaardag.


Krukjes: handige voetenbank

Maar toch merken velen terecht op dat een krukje met een fauteuil de ideale combinatie is. En dat is ook niet gek, want dat is waarschijnlijk ook de manier waarop dit woonaccessoire het meest wordt gebruikt. Toch zie je krukjes ook steeds vaker voor de bank staan, waar ze dienst doen als voetenbankje bijvoorbeeld gecombineerd met mooie vloerkleden. Heerlijk na een lange dag werken of juist wanneer je een rustige dag in het vooruitzicht hebt. Met een hocker kom je helemaal tot rust.


In elke stijl!

Krukjes zijn er in alle stijlen: Industrieel, Scandi of Oosters. We zien hem veel in klassieke of industriële interieurs. Denk ook goed na over de stof van je krukje ga je voor een leren, fluwelen, stoffen of houten exemplaar? En bedenk ook welke kleur je wilt toevoegen aan je interieur Ga je voor zwart, wit, beige of grijs dan houd je het subtiel.


Multifunctionaliteit ten top met krukjes

Op het gebied van woonaccessoires is er één term die tegenwoordig centraal staat: design. Ook op het gebied van krukjes is dat het geval. Niet alleen zijn ze in iedere denkbare vorm en kleur verkrijgbaar, ook weten ontwerpers nog meer functionaliteiten te creëren voor dit vertrouwde onderdeel van het huishouden. Zo worden steeds meer krukjes uitgerust met een afneembare deksel, waardoor de krukje nu ook opbergruimte biedt.


Voordelen van een krukje met opbergruimte

  • Stop er bijvoorbeeld je favoriete tijdschriften in, zodat je weer wat ruimte op je salontafel creëert,;
  • Of gebruik deze opbergplaats voor het speelgoed van je kinderen.
  • Voortaan is het krukje zelfs functioneel wanneer deze niet als voetenbankje of bijzettafel wordt gebruikt. Wat wil je nog meer?

DIY: Maak je eigen krukje

Wil je graag een unieke hocker in je interieur? Maak dan de poef zelf en laat deze een match zijn met de rest van je woonstijl.

  1. Gebruik een – stevig – oud houten kistje en zet deze op wielen en plaats er een plank op. Leg er een fijn kussen op, zodat je gasten er ook op kunnen zitten.
  2. Plaats een boomstronk in huis en schilder deze in een lichte tint. Laat de bovenkant in zijn neutrale kleur en verrijk ermee je Scandi interieur.
  3. Maak van oude pallets een grote kruk. Plaats hier dikke kussens op en maak deze vast met een leren riem eromheen. Een leuk nieuw meubelstuk in je industriële interieur.

Hoe ga jij je nieuwe krukje gebruiken?

Krukjes

20 Producten