Maat

  Witte kroonluchters: niet zomaar een lichtpuntje


  Je hebt sierpaarden en je hebt werkpaarden, maar een witte kroonluchter is het allebei! Deze lamp brengt licht in het donker, maar staat vooral bekend om zijn opvallende, fysieke kenmerken. Dit is niet zomaar een lichtpuntje, het is een waar pronkstuk. Wil je een echt statement maken, dan kies je voor glimmende witte kroonluchters!


  Kroonluchters bevatten veelal veel versieringen en mooie prisma’s die elke kamer op een speciale manier verlichten. Deze opvallende lichtpuntjes waren vroeger enorm populair en werden vooral geassocieerd met luxe en rijkdom. Hing er een witte kroonluchter bij mensen aan het plafond? Dan wist je dat ze het goed hadden. Tegenwoordig zijn deze lampen niet alleen voor de rijken onder ons weggelegd en hangen ze zelfs op meerdere plekken. Eén ding is echter niet veranderd: de elegantie van de kroonluchter is nog steeds aanwezig.  Geef je interieur een charmant karakter met de witte kroonluchter

  Een witte kroonluchter bepaalt meteen de uitstraling van de ruimte. Je kunt er gewoon niet omheen. Je woonkamer krijgt een luxe en charmante look door de elegantie van de lamp. Vanwege de verscheidenheid aan kleuren en designs is er voor ieder interieur een bijpassend exemplaar te vinden. Zo heb je exemplaren met kap, kroonluchters die modern zijn en zelfs een witte houten kroonluchter. Ook zijn er modellen die prachtig hangen in de kinderkamer! Wij durven te wedden dat jouw kindje zich een echte royal voelt met zo’n fonkelend pronkstuk aan het plafond.


  Een kroonluchter in het wit geeft een hele chique en aparte verlichting aan de ruimte, wat een geweldig sfeereffect tot gevolg heeft. Heb je een grote entree? Hang daar zo’n statement-lamp op. Dat is pas een goede binnenkomer!


  Witgekleurde kroonluchters van groter formaat komen beter tot hun recht boven een eettafel. Romantisch etentje voor twee? Waarom naar een restaurant gaan als je thuis je eigen witte kroonluchter hebt die voor een fijne ambiance zorgt? Zet nog een paar glimmende kandelaren op tafel en de romantische toon is helemaal compleet.  TIP

  Plaats enkele ondersteunende lampen in de woonkamer zodat je niet alleen afhankelijk bent van de kroonluchter. Wellicht een leuk tafellampje op jouw bijzettafeltje en een elegante vloerlamp naast de bank.


  Heb je een moderne inrichting? Of juist een meer een klassiek interieur? Of heeft een antieke woonstijl meer jouw voorkeur? Alles is mogelijk met de witte kroonluchter.  Witte kroonluchter in de slaapkamer

  Dat een witte kroonluchter een allrounder is, blijkt wel uit het feit dat hij eigenlijk in elke ruimte van je huis te hangen is. Zo ook in jouw slaapkamer. De lamp zorgt hier voor een luxe, maar ook lichte en open uitstraling. Dit, in combinatie met andere slaapkameritems in dezelfde kleur zoals een wit bed of witgekleurd bedlinnen, kan een mooie combinatie opleveren. Bovendien geven de lichte tinten een rustgevend effect, wat bevorderlijk is voor jouw nachtrust. Daar zeg je toch geen nee tegen?  Zelf een witte kroonluchter maken

  Wil jij een originele witte kroonluchter? Hieronder vind je enkele voorbeelden van hoe jij jouw eigen exemplaar kunt maken.

  • Pak een houten plank en hang er een aantal peertjes in. Bevestig het plankje met de lampen aan het plafond en je hebt je eigen kroonluchter. Zo makkelijk kan het zijn!
  • Maak een kroonluchter van haakjes. Pak een aantal grove haken en bevestig ze aan het plafond. Laat ze naar beneden hangen zodat je er lampjes met een koord aan kunt bevestigen. Wil je energie en kosten besparen, dan ga je voor energiezuinige LED-lampen.
  • Bevestig een dik touw aan het plafond en bind aan het uiteinde van het touw een gloeilamp. Doe er een potje overheen en je hebt je eigen kroonluchter van touw en gloeilampen.


  Hangt er binnenkort ook een fonkelende witte kroonluchter bij jou in huis?

  Kroonluchters in het wit

  4 Producten