Zoeken
Westwing Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Glazen koffiekopjes: tijd voor koffie!


Wat is het toch heerlijk dat de koffiemachines, die we tegenwoordig gewoon thuis hebben staan, nu allerlei speciale koffies kunnen maken. Als je vrij bent of gewoon op een sombere gure dag buiten, kun je daarmee zo de lekkerste koffies op tafel toveren. Een lekkere latte macchiato bijvoorbeeld, met opgeklopte melk én melkschuim. Die smaakt natuurlijk het beste uit speciale glazen koffiekopjes.


Het leuke aan speciale latte macchiato glazen is dat je die mooie laagjes van je drankje ziet zitten. In een grote mok zie je alleen het melkschuim bovenop. Dat ziet er natuurlijk ook lekker uit, maar een mooie latte kan in latte macchiato glazen je echt dat luxe gevoel geven. Terwijl je gewoon thuis bent.


Voor je dagelijkse bakkie pleur, je relaxte latte op een zondagochtend óf een snelle espresso voor het werk: koffiekopjes van glas komen altijd goed van pas!Glazen koffiekopjes: voordelen!

Vaak hebben latte macchiato glazen een dubbele wand. Dit voorkomt dat je na enkele minuten al met een lauwe of koude koffie in de hand zit. De warme melk in je glas koelt natuurlijk nog sneller af dan normale koffie.


Met speciale latte macchiato glazen gebeurt je dat niet zo snel. Zeker niet als de glazen een dubbele wand hebben. Daarbij ziet het er ook nog eens extra stijlvol uit: je ziet alle mooie laagjes van je koffie en dit wordt geaccentueerd door de grote glazen (met dubbele wand). Deze glazen zijn altijd lekker groot! Maar ook voor andere soorten koffie zijn er speciale glazen. Irish coffee glazen bijvoorbeeld, dubbelwandige espressoglazen of cappuccino glazen.


Natuurlijk kun je ook kiezen voor kopjes van keramiek of porselein. Maar glazen hebben veel voordelen én het is leuk dat je de koffie kunt zien door het glas heen.Tip!

Glazen koffiekopjes zijn ook ideaal te gebruiken voor thee of warme chocolademelk (met een flinke toef slagroom). Qua verzorging hoef je ze niet anders te behandelen dan andere glazen. Je kunt ze gewoon afwassen en in de vaatwasser stoppen.


Creëer bovenop je koffie verkeerd of cappuccino een bloemetje in het melkschuim. Een barista weet alles van koffie en espresso af en kan vaak allerlei leuke latte art-technieken toepassen. Zo kan een barista verschillende figuren in het melkschuim creëren. Denk aan dieren, sneeuwvlokken, sterren of bloemen.


Een bloem maken in je melkschuim bovenin je glazen, hoeft niet moeilijk te zijn. Leuk om bijvoorbeeld na het koken voor vrienden of familie na het dessert voor hun neus te zetten. Gebruik dit stappenplan (je hebt niet eens een lepel of andere accessoires nodig):

  1. Schenk voorzichtig ongeveer 2 tot 3 cm opgeklopte melk in de kop of het glas
  2. Schud je kannetje melk op en neer, terwijl je er langzaam mee naar achteren beweegt.
  3. De bloem zal zich naar voren bewegen en uiteindelijk je kop of glas vullen.
  4. Klaar!


Bij WestwingNow kun je prachtige glazen koffiekopjes vinden. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat je altijd een aantal kopjes op voorraad hebt voor onverwachte gasten. Welke glazen koffiekopjes ga jij aanschaffen?

Koffiekopjes: glas

1 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren
Glas