Zoeken
WestwingNow Logo
€ 25 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

Stijlvolle koffiekopjes & mokken doen koffie nóg beter smaken

Hoe je jouw kopje koffie ook het liefst drinkt, fijne koffiekopjes horen bij dat ritueel. Heerlijk toch om de ochtend te beginnen met het geluid en de geur van een vers bakkie? Natuurlijk geschonken in jouw favoriete koffiekop!

Espresso, cappuccino, flat white, latte macchiato of gewoon een bakkie zwart... Wat je voorkeur ook is, het is het lekkerste in jouw vertrouwde koffiekopjes. Of je ‘m nu thuis drinkt, of op kantoor.

Koffiekopjes op hun best

Koffie wordt in uiteenlopende koppen geschonken. In de horeca en hipste koffiebarretjes zijn het vaak grote glazen zodat je alle lagen in de koffie goed kunt zien. Maar ook de vertrouwde koffiekop met schotel zie je natuurlijk veel. Met of zonder latte art van de barista, vaak in ieder geval wel met ’n lekker koekje erbij. Yum!

Je denkt er misschien niet over na, maar het koffieservies soort kop heeft invloed op de smaak van je koffie. Dit begon heel vroeger al, de koffiekop was toen ontzettend dik omdat je bakkie troost dan langer warm zou blijven.

Je kunt het beste kiezen voor een rond kopje. Dit is goed voor de crèmelaag van de warme versnapering. Serveer koffie altijd in koffiekopjes die warm zijn. Zeker als je espresso drinkt.

Koffiekopjes & cappuccino

Cappuccino heeft veel aanhangers en jij bent daar een van! Wie het goed aan wil pakken, investeert ook meteen in bijpassende koffiekoppen van porselein die je in jouw servieskast of vitrinekast stalt. Een cappuccinokop heb je in verschillende varianten. Doorgaans zijn deze kopjes klein van stuk en staan ze mooi gepresenteerd op bijpassende schotels. Ga voor lekker basic met effen accessoires of leef je uit met een kleurrijk exemplaar en druk bedrukte koffiebekers.

Goede koffiekopjes moeten aan een aantal eisen voldoen om je cappuccino zo optimaal mogelijk te kunnen drinken. Zo moeten ze het melkschuim stevig houden en is het belangrijk dat het drankje warm blijft. Cappuccino kopjes waarbij de binnenzijde rond is, houden de schuimlaag stabiel. Moderne varianten hebben doorgaans een knik in de rand, waardoor deze laag sneller inzakt. Wil je het echt goed doen, kies dan voor kopjes van extra dik porselein!

Latte art in koffiekopjes

Vind je het leuk om je koffie met een beetje extra liefde te drinken? Maak dan een hartje in je koffiekop. Dit lijkt wellicht ingewikkelder dan dat het is. We helpen je een handje. Wat belangrijk is, is dat je dunner melkschuim hebt waardoor de melk wat lobbig is. Dit krijg je voor elkaar met een melkstomer.

 • First things first: zorg dat er koffie in de koffiekop zit;
 • Schenk in het midden van het koffiekopje de melk in;
 • ls het kopje bijna gevuld is, trek dan met de melk een rechte lijn naar beneden.
 • En zo heb je in seconden een hartje in je koffiekop! Nice!

  Gekleurd bakkie

  Wist je dat de kleur van koffiebekers heeft invloed op de smaak van een bakkie leut? Als we de wetenschap moeten geloven that is. Een witte koffiekop schijnt niet de beste keuze te zijn. Van wit zou het warme drankje namelijk bitterder worden. Als je daarvan houdt is dat natuurlijk geen probleem...

  Kies je voor glas dan wordt de smaak zachter. Het allerlekkerste? Blauwe koffiekopjes! Hierin schijnen de smaken het beste tot hun recht te komen.


  De invloed van de kleur van je koffiekopje op de smaak van koffie zit ‘m vooral in het contrast tussen de bruine tint van het warme drankje en koffiekopjes.

  Uit wat voor koffiekopjes of mokken drink jij voortaan jouw bakkie troost?

  Koffiekopjes & theekopjes

  142 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren