Maat
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Kerstverlichting

  84 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren

  Voor de donkere dagen: kerstverlichting

  Gezelligheid, familie, samenkomen, genieten, plezier – velen beschrijven kerst met deze of soortgelijke woorden. Hoewel voor sommigen de kerstperiode stressvol kan zijn wanneer ze op het laatste moment nog een passend cadeautje moeten verzinnen, is kerst voor de meeste mensen is een sfeervolle periode met veel delicatessen, mooie kerstdecoratie en betoverende kerstverlichting. Maar hoe versier je je huis in kerstsfeer en wat is de juiste kerstverlichting?

  Kerstverlichting in de kerstdecoratie

  Kerstballen, maretakken, adventskransen of kleine, mooie bloemstukken die de kerstperiode inluiden zijn onmisbare accessoires voor de kerst. Maar de kerstverlichting maakt de hele kerstdecoratie pas echt leuk en gezellig. Zoals kaarsjes en lampjes!

  Kerstperiode in kaarslicht

  Kaarsen zijn prachtige woonaccessoires, die u ongeacht of het herfst, lente, zomer of winter is, zeer goed in huis kunt hebben en een aanvulling is op de overige decoratie. Kaarsen zijn dankzij hun hoge gezelligheidsfactor en warme licht in de koude maanden erg populair en natuurlijk vooral in de kersttijd. Met kerst complementeren kaarsen de decoratie in huis, spelen ze op adventskransen een belangrijke rol en worden ze zelfs als kerstverlichting in de kerstboom gebruikt. Rood-, paars-, zilver- en goudgekleurde kaarsen creëren een zeer mooie kerstsfeer.

  Kerstverlichting met lampjes

  Voor kerst zijn niet alleen kaarsen erg populair maar ook kerstlampjes. Ook voor kerstlampjes zijn er verschillende manieren om ze als perfecte verlichting te gebruiken. 

 • Onmisbaar zijn ze natuurlijk in de kerstboom.
 • Heb je bijvoorbeeld mooie vazen met takken of kerstballen gevuld? Leg hier dan ook één of meerdere kerstlampjes in. 
 • Aan het raam: heb je kerstverlichting in de vorm van een ster of gewoon een lichtsnoer? Beide kun je heel mooi in het raam als stijlvolle en discrete verlichting ophangen. De verlichte ster kunt u heel eenvoudig met een zuignap aan het raam ophangen en het snoer kunt u langs de rand van het raam bevestigen of rond de gordijnroede wikkelen. 

 • De kwaliteit en veiligheid van de kerstverlichting

  Met name bij lampen en andere vormen van verlichting komt het sterk aan op kwaliteit en bovenal op veiligheid. Bij kaarsen als kerstverlichting is het duidelijk, dat je ze niet binnen het bereik van kinderen moet laten en je die kaarsen niet onbeheerd moet achterlaten. Bij lichtsnoeren zijn er een aantal veiligheidsvoorschriften en waarschuwingen, waar je bij de aankoop aandacht aan dient te besteden en met zorg mee om moet gaan. Hier zijn enkele tips om na te gaan of het lichtsnoer ook echt veilig is:

 • Er dienen geen blootliggende kabels te zijn.
 • Contacten moeten afgedekt en geïsoleerd zijn.
 • Alle lampjes moeten gelijkmatig branden en niet flikkeren.
 • De transformator moet onbeschadigd zijn.

 • Kerstverlichting-led

  Een hele veilige en energiezuinige optie is het gebruik van led-kerstverlichting. Kerstverlichting-led-lampjes zijn er zowel voor binnen- als buitenshuis. Versier de bomen in de voortuin! Zo kunnen anderen ook mooi meegenieten van jouw led-verlichting. Voor in huis is het mooi om kerstverlichting met warm led-licht te kiezen. Buiten kun je ook voor wit licht gaan, zodat je verlichte tuin beter opvalt in het donker. Hang binnenlampjes nooit buiten in verband met de weersomstandigheden! Verlichting met een led-strip biedt je veel meer mogelijkheden. Zo kun je een kerstboom met lampjes in verschillende kleuren versieren. Wil je dit jaar edgy gaan? Overweeg dan blauwe kerstverlichting in je boom te hangen!

  Tip! 

  Roze is het nieuwe wit tijdens de feestdagen. Waar je normaal gesproken kiest voor een basiskleur als wit, ga je nu voor sprankelend roze kerstversiering. Dit hoeft niet de knalroze variant te zijn, waar menig oog van gaat knipperen. Nee, want ook lichtroze items, metallic roze kerstversiering en glinsterende ballen horen thuis in een modern interieur.

  Roze engeltjes, roze vogeltjes en roze pakjes.... Je kunt eigenlijk je geluk niet op. Vul schalen met roze items, ga voor roze inpakpapier en vergeet ook niet grote, roze strikken in de boom te hangen voor een romantische kerst. En last but not least, roze kerstverlichting!