Zoeken
WestwingNow Logo
€ 30 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

Karaffen & decanteerkaraffen

70 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren

Karaffen & decanters in stijlvolle vorm

Karaffen & decanters spelen al duizenden jaren een belangrijke rol bij het opdienen van dranken. De Romeinen hadden al karaffen van glas en tijdens de Renaissance brachten het Venetiaans kristal de karaf terug. De Venetiaanse karaf had een breed lichaam en een lange slanke hals, en was vooral geschikt voor wijn. De karaffen werden vroeger gevuld vanuit het vat of de amfora en vervolgens naar de tafel gebracht, waar ze gemakkelijk te gebruiken waren door de bedienden. 

De karaf & decanteerkan als gebruiksvoorwerp

Karaffen & decanters zijn te vinden in allerlei designs, maar ze hebben allemaal een aantal dingen gemeen.

 • Ze hebben een inhoud van 0,75 liter.
 • De karaffen hebben een goed sluitende stop in hetzij glas, kristal of kurk, afhankelijk van het design van de karaf zelf.
 • Sommige karaffen hebben zilveren halzen met bijbehorende glazen stop of dop.
 • De  decanteerkan is zo populair dat bepaalde whiskeymerken hun product zelfs in een karaf of kan verkopen! Deze luxe whiskey komt het best tot zijn recht in mooie en stijlvolle glazen of in kristallen karaffen. Op die manier kunnen alle schakeringen van de gouden kleur van de drank bewonderd worden alvorens de whiskey in het glas wordt geschonken.

  Inspiratie voor de karaffen & decanters

  Kijk eens naar het decor in oude films of in series om inspiratie op te doen voordat je overgaat tot de aankoop van je eigen exemplaar.

 • Vierkante whiskey kannen van geslepen glas met dezelfde versiering.
 • Ongebruikelijk vormen zoals de scheepskaraffen met hun zeer brede ronde onderkant en smalle schouder.
 • De moderne karaf & decanteerkaraf die met bepaalde technieken zijn gemaakt.
 • De whiskey karaf die James Bond gebruikt, of die op het dienblad van de butler in Downton Abbey staat, kunnen je inspiratie geven bij de aankoop van je eigen kruik, karaffen & decanteerkannen.

 • Style statement

  Karaffen van kristalglas of luxe glas zijn, samen met luxe glazen, prachtige woonaccessoires! Samen vormen ze een mooie meer-delige whiskyset. Vooral als er verschillende karaffen samen op een buffetkast of plateau gegroepeerd worden zet je een elegant stijlstatement neer. Een combinatie van verschillende stijlen is altijd stijlvol. Neem bijvoorbeeld een gladde afgeronde moderne karaf van luxe glas samen met een retro, meer vierkante, karaf van geslepen glas. Probeer ze ook te combineren met whiskey glazen in dezelfde stijl!

  Welke karaffen & decanters sieren straks jouw bar aan huis?