Karaffen & decanteerkaraffen

77 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Filteren

Een mooie karaf voor jouw drankjes

Na een lange dag werken is het eindelijk tijd om lekker op de bank neer te ploffen. Het liefst doe je dat natuurlijk met een lekker hapje en een drankje, zoals bijvoorbeeld een goed glas wijn of een lekkere whisky. Je kunt deze zo vanuit de fles in je glas gieten, maar hoe leuk en chic is het om dit ook eens vanuit een mooie karaf te doen?

Decanteren kun je leren!

Naast een mooi accessoire in huis, is een karaf voor de wijn nog ergens anders goed voor: het maakt je glas wijn nog lekkerder! Het schenken van wijn in een karaf noemen we ook wel decanteren. Dit doen we om twee verschillende redenen.

De eerste reden is om te zorgen dat je de droesem of het bezinksel van de wijn scheidt. Droesem komt vooral voor bij oudere wijnen en port wijnen. Dit bezinksel komt namelijk de wijn van je smaak niet ten goede en daarom wil je dit zo veel mogelijk uit je wijn houden. Dit doe je door de wijn voorzichtig in een karaf te schenken. Houd deze schuin en let goed op of de droesem uit de fles niet meekomt in de decanteerkaraf.

Ten tweede kun je ook decanteren bij te jonge wijnen, waardoor je ervoor zorgt dat de wijn op dronk komt. Door te decanteren komt er in een keer een hoop zuurstof bij de wijn, waardoor het rijpingsproces ineens heel snel gaat. Dit proces heet karaferen.

Decanteren doe je vaak bij rode wijnen, zo’n 2 tot 24 uur voordat je de wijn daadwerkelijk gaat drinken. Grijp echter niet zomaar naar een karaf die je in je keuken hebt staan! Voor dit proces heb je een echte decanteerkaraf nodig. Deze glazen karaf heeft een speciale vorm, namelijk een smalle hals en een brede buik. Ga je karaferen, dan heb je juist weer een karaf met een brede hals nodig.

Decanteerkaraffen voor een stijlvol statement

Decanteerkaraffen zijn dus onmisbaar voor de echte wijndrinkers onder ons. En het staat ook nog eens prachtig op tafel! Kies er een uit die past bij jouw interieur en tover jouw decanteerkaraf om tot echt stijlstatement in huis.

Zo heb je geweldige kristallen karaffen of unieke mondgeblazen decanters. Of wat dacht je van een exemplaar in een opvallende kleur of originele print? Een geweldig en stijlvol item als je aan jouw gasten wijn schenkt. Ze zijn vast en zeker onder de indruk!

De veelzijdige karaf

Maar ook zeker niet-wijndrinkers kunnen een mooie karaf in huis halen. Drink je bijvoorbeeld graag whisky? Met een mooie whiskykaraf maak je een glaasje helemaal compleet! Anders dan bij wijn, kun je whisky juist goed hierin bewaren.

Een karaf voor de whisky: chic, maar ook zeker praktisch

Daarbij is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de karaf luchtdicht is. Komt er te veel lucht bij de whisky, dan gaat de smaak verloren – dat is nog eens zonde! Sluit je karaf daarom altijd goed af.

Kies bijvoorbeeld voor een kristallen karaf en zet deze, samen met een stel mooie glazen, op een bijzettafeltje. Wil je uitpakken? Koop een mooie keukentrolley of bar cart en zet hier jouw whiskykaraf op, samen met glazen en wat andere flessen drank. Jouw eigen fancy drankenhoek is helemaal compleet!

Een fancy drankje met een karaf

Of wat dacht je van een ander lekker drankje tijdens een zomers tuinfeestje? Een fijne sangria bijvoorbeeld, of een heerlijk frisse zelfgemaakte limonade. Top het af met wat vers fruit, munt en wat ijs uit een mooie ijsemmer en je drankje lijkt regelrecht uit een hippe bar in New York te komen – en dat gewoon in je achtertuin.

Maar je kunt de karaf natuurlijk ook gewoon voor een lekker glas water gebruiken. Zo’n waterkaraf is handig als je thuiswerkt en vaak vergeet om water te drinken, of juist tijdens een dagje zonnen in de tuin.

Karaffen online kopen bij WestwingNow

Een mooie en kwalitatief goede karaf kopen, voor welke gelegenheid en drank dan ook? Dat doe je online bij WestwingNow! Met een groot aanbod aan verschillende soorten, maten en kleuren karaffen is er voor ieder iets wils. Maak jouw drankje helemaal af met dit stijlvolle en onmisbare item.