Gouden kandelaars

19 Producten

Zo creëer je met goudkleurige kandelaren een vintage look

Goudkleurige kandelaren zijn onmisbaar in een vintage interieurstijl. Ze passen perfect bij de pasteltinten op de muren en het houten meubilair die je vaak in de rest van het nostalgische interieur terugziet. Stel je voor: een boomstam met flinke diameter als salontafel, daarop een pastelkleurig dienblad, kandelaar van goud in het midden en daaromheen wat kleine theelichthouders. In één woord: ge-wel-dig!

Goudkleurige kandelaren & pioenrozen

Goudkleurige kandelaren kunnen gecombineerd worden met veel verschillende woonaccessoires. Wat dacht je van bijpassende schaaltjes in goud- of pasteltinten? Vintage op en top: vrolijke combinaties van kandelaars en verse pioenrozen in verschillende vazen.

De bloemen die onlosmakelijk verbonden zijn met een retro interieur zijn pioenrozen. Een (salon)tafel fleurt op van een mooie vaas en verse bloemen. Het licht boven de tafel is belangrijk. Welke lampen kies jij als ideale lichtbron voor je interieur naast jouw verzameling aan kaarsen? Voor een vintage sfeer heb je verschillende designs waaruit je kunt kiezen. Wil je industriële flair in je anders romantische slaapkamer, ga dan voor die stoere hanglamp. De robuuste uitstraling geeft jouw huis een boost en vormt een mooi contrast met de gouden kandelaars.

Samenspel tussen oud en nieuw

Jouw liefde voor tweedehands komt perfect van pas bij een interieur met nostalgische flair. Struin je als hobby rommelmarkten af, dan vind je zeker één, twee, drie of misschien zelfs zeven goudkleurige kandelaren tussen alle prullaria.

Samenspel tussen oud en nieuw, gebruikt en net uit de fabriek, industrieel en kitsch: dat is het vintage interieur. Gebruikte gouden kandelaren zijn natuurlijk ontzettend bijzonder, máár…helemaal nieuw mogen ze er net zo goed absoluut wezen.

De perfecte plek voor jouw gouden kandelaren

Goudkleurige kandelaars zijn woonaccessoires die in principe in elke ruimte goed tot hun recht komen. Toch hebben wij de beste plaatsen voor je op een rij gezet. Lees snel verder als je hier nieuwsgierig naar bent.

  • Op de salontafel. Goudkleurige kandelaars met kaarsen die al aan zijn geweest dragen bij aan het vintage sfeertje dat je wilt creëren. In de avond steek je de kaarsjes weer aan voor het knusse gevoel. Schakel alle andere lampen uit zodat je optimaal kunt genieten van deze lichtbron. Probeer het maar eens uit, het is een echte openbaring om alleen kaarsen te branden in plaats van kunstmatig licht.
  • Op de eettafel. Als je niet aan het eten bent, is de eettafel eigenlijk leeg. Maak gebruik van de ruimte die je tot je beschikking hebt en neem een dienblad met een goudkleurige kandelaar, bloemen en schaaltjes als versiering.
  • In de slaapkamer. Ook op de slaapkamer is het toegestaan om een gouden kaarshouder neer te zetten. Sterker nog: het is jouw musthave voor alle romantische nachten die je daar beleeft. Let wel op dat je bij het slapengaan de kaarsen uitblaast!
  • Op het dressoir. Jouw dressoir is dé plek voor die gouden kandelaar. Ga voor één opvallende variant en laat de rest van de kast leeg. Zo heb je een glimmende, unieke eyecatcher te pakken.
  • In de badkamer. Even badderen en tot rust komen wordt nóg prettiger als je hier kaarsen aansteekt. En in zo’n goudkleurige kandelaar ziet er allemaal net even eleganter uit. Ook sfeervol: een kleine theelichthouder in die lege hoek.
  • Welke ruimte ga jij met goudkleurige kandelaren van een glimmend randje voorzien? Stop jouw favoriete exemplaar snel in de “winkelwagen”!