Maat
  Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Retro hanglampen: geïnspireerd op vroegere tijden


  De keuze voor je lichtbron is misschien wel belangrijker dan je denkt. De warme gloed van je oude staande leeslamp, of het zachte licht van lichtpuntjes in de slaapkamer; licht en verlichting hebben een grote invloed op iedereen in huis. Retro hanglampen zijn allesbepalende sfeermakers. Niet alleen doordat het licht dat ze geven het gevoel van de betreffende kamer bepaalt, maar ook vanwege hun eigen vorm en unieke uitstraling.


  Ben jij gek op vintage meubels en staat je interieur vol met eigentijdse items? Dan horen daar natuurlijk passende lampen bij die de ruimte prachtig verlichten! Een retro hanglamp is een unieke toevoeging aan je interieur. Grote kristallen bollen, metalen lampenkappen of koperen spotjes zijn typische retro hanglampen die je inrichting een eigentijdse sfeer geven.


  Retro hanglampen & andere lichtpuntjes met grote variatie


  Lichtpuntjes met een retrodesign zijn er in allerlei vormen en maten. Net zoals er oneindig veel mensen met oneindig veel voorkeuren zijn, zo zijn er ook retro lampen te vinden die precies passen bij jouw interieur.

  • Is modern meer jouw ding, dan zijn er bijvoorbeeld wandlampen of hangexemplaren die veel metaal en strakke lijnen bevatten. Het zijn lampen in retrostijl, maar ze passen perfect bij jouw postmodernistische stijl.
  • Ben je juist op zoek naar iets met een typische vibe uit het verleden, dan is misschien de lavalamp - dé hit van de jaren 70 - een leuke aanwinst voor jouw interieur. Denk terug aan deze wilde periode en bewonder de unieke vormen van dit toenmalige (en teruggekeerd!) trenditem.
  • Naast retro hanglampen zijn er ook vloerlampen en tafellampen in hetzelfde coole design te vinden. Plaats een mooie staande lamp naast de bank en je hebt een mooi lichtpuntje te pakken!

  Retro hanglampen

  34 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren
  Retro

  Soorten retro hanglampen

  Welke stijl jouw huis ook heeft, een hanglamp in retrostijl past hier altijd bij. Dit komt door het design van dit lichtpuntje. Het geeft het interieur extra sfeer. Zo hang je boven de tafels een mooie koperen bol dat door de vorm prachtig licht geeft op tafel en in de rest van de ruimte. In de badkamer kan zo’n lamp van kristal in de vorm van een pegel muren laten glinsteren. Zo krijgt de ruimte een luxe uitstraling!

  Qua materiaal zijn retro hanglampen gemaakt van papier, aluminium, koper, chroom, glas of metaal. Je kunt ook kijken welke materiaalsoorten jij al in huis hebt toegepast. Staat er een glazen tafel in de eetkamer en staan er in de huiskamer opvallende transparante woonaccessoires? Kies dan voor lichtpuntjes van glas aan het plafond. Heb je in plaats daarvan een Scandinavisch interieur met veel ruwe materialen? Bijvoorbeeld met een robuuste salontafel en houten kasten? Ga dan voor een lamp met een metalen of koperen lampenkap. Dit zorgt voor een interessant contrast.

  Retro hanglampen in de slaapkamer

  Wit licht is soms kouder dan gewenst. Om te vermijden dat jouw rustieke slaapkamer kil aandoet op het moment dat je het lichtknopje gebruikt, kunnen retro lampenkappen je een goede dienst bewijzen. Wanneer het licht gefilterd word is het effect op je kamer meteen dat van een warm bad in plaats van een koude douche. Maak de look van de ruimte compleet met een romantische wandlamp van glas in lood, het diffuse licht zorgt voor de perfecte sfeer.

  Kies jij ook voor coole lichtpuntjes in de vorm van retro hanglampen?