Maat

  Metalen schoenenkasten, stevig in je schoenen


  Ben je niet geheel tevreden over de sfeer in de kamers van je woning? Geef je interieur een impuls met nieuwe meubels! Een goed voorbeeld van een meubel dat je simpel in je interieur kunt verwerken, is een metalen schoenenkast. Een metalen schoenkast past bijvoorbeeld in de gang, in de slaapkamer of in de schuur. Nooit meer je schoenen op de grond en evenmin nog die rommelige uitstraling van de vele losse schoenen; je kunt ze nu allemaal uit het zicht opbergen.


  Naast een schoenenkast van metaal, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een schoenkast van wit hout als dit beter aansluit bij de rest van je inrichting. Het industriële van een metalen schoenenkast past echter thuis in zowel een modern als in een klassieker interieur. Waar in huis kun jij een dergelijke kast goed gebruiken? Lees snel verder hoe je zelf een schoenenkast maakt.  Een industriële look met een metalen schoenenkast

  Een metalen schoenenkast draagt bij aan een industriële look in huis. Net zoals ook een metalen tafel of andere metalen kasten dat kunnen doen. Het voordeel van een schoenenkast van metaal is echter dat dit meubel minder nadrukkelijk aanwezig is. Zo valt het metaal van deze kasten goed te combineren met bijvoorbeeld een houten vloer of andere meubels in je gang, woon- of slaapkamer. Wie had ooit gedacht dat opbergkasten ook stylemeubels konden zijn?


  Naast een metalen schoenenkast kun je eventueel ook kiezen voor een schoenenrek. Hierbij liggen je schoenen niet in een afgesloten ruimte wat bij een metalen schoenenkast wel het geval is. Met een schoenenkast van metaal liggen je schoenen niet in het zicht, wat een rustige en opgeruimde uitstraling aan je gang of slaapkamer geeft. Daarbij is het niet langer noodzakelijk om schoenen opgestapeld in een kast te leggen en creëer je meer ruimte voor de rest van je kleding.  DIY: je eigen schoenenkast maken

  Het is heel eenvoudig om zelf een soort schoenenkast te maken. Heb je bijvoorbeeld nog een plank over in de kast? Met wat oud sloophout kun je een schoenenbank maken, die je vervolgens op deze plank kunt zetten. Zo staan je schoenen niet in het zicht, maar hoef je geen speciale schoenenkast aan te schaffen.


  Benodigdheden:

  • Drie plankjes van hout;
  • Een boor- en schuurmachine;
  • Schroeven.


  Tijd om aan de slag te gaan! Zorg dat er aan de beide uiteinden van het schoenenrek een relatief groot stuk hout komt. Hier kun je de derde plank vervolgens schuin tussen monteren, waarbij het belangrijk is om de houten planken eerst te schuren. Zo voorkom je splinters tijdens het opbergen en pakken van je schoenen. Op deze manier heb je een schoenenrek voor in de kast. Je kunt natuurlijk ook meerdere van deze rekjes maken, of twee planken tussen de zijkanten maken.


  Neem snel een kijkje in de rest van de online shop van WestwingNow. Bekijk wat onze bezorgopties zijn en zie hoe snel jij een van onze metalen schoenenkasten in huis kan hebben!

  Kasten voor de hal van metaal

  12 Producten