Zoeken

Glazen

Sorteren
353 Producten
Sorteren

Mooie glazen om uit te drinken en als decoratief element

We gebruiken ze allemaal dagelijks: glazen. Of het nou is voor een lekkere smoothie in de ochtend voor een goede start, een verkoelende frisdrank op een warme zomerdag of een glas champagne om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Voor elke gelegenheid hebben we wel een set glazen in huis.

Glazen zijn dus ontzettend praktisch, maar het liefst hebben we ook nog mooie glazen in de kast staan. Echte eyecatchers die jouw drankje net dat beetje extra sparkle geven, die jou laten uitkijken naar je drankje en je hier nóg meer van laten genieten. Gelukkig is het aanbod aan drinkglazen tegenwoordig enorm en is er voor iedereen wel iets te vinden, in allerlei verschillende stijlen, maten en kleuren.

En niet alleen kun je je glazen gebruiken om uit te drinken, ze vormen ook nog eens een prachtig decoratief element. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om jouw mooie glazen uit te stallen in een glazen servieskast? Zo kun jij je glazen op elk moment van de dag bewonderen.

Ook helemaal hip: een bar cart in je keuken of woonkamer! Zet hier je mooie glazen op, samen met een aantal mooi vormgegeven flessen drank, karaf of een receptenboek voor cocktails. In een handomdraai creëer jij een echte blikvanger voor in jouw huis. Laat die complimentjes maar komen!

Natuurlijk kun je één van je glazen ook gebruiken als vaas. In waterglazen bijvoorbeeld past een klein boeketje uitstekend. Of ga mee met de trend en maak je eigen boeket droogbloemen in een hoog, slank glas.

De juiste glazen voor elk drankje

Glazen: je hebt ze in duizend-en-een soorten en formaten. Best logisch dus, als je soms tussen de bomen het bos niet meer ziet. Welk glas gebruik je nou eigenlijk waarvoor? We geven je een opsomming van welke glazen het beste bij welke gelegenheid of welk drankje passen.

Wijnglazen kopen is zo simpel nog niet. Elke soort wijn vraagt weer om een ander glas. Rode wijn drinken uit een glas voor witte wijn is een echte no go, maar hoe herken je zo’n glas?

Drink je graag witte wijn? Ga dan op zoek naar een klein wijnglas met een smalle opening. Dat laatste punt is ontzettend belangrijk: het houdt je witte wijn namelijk lekker koel. Want zeg nou zelf, wie houdt er van lauwe witte wijn?

Liever een goed glas rode wijn? Haal dan juist een wat groter, hoog glas in huis met een grote opening. Zo kan er genoeg zuurstof bij jouw wijn komen – iets wat jouw wijn nog lekkerder maakt. Daar proosten we op!

Champagne drink je uit champagneglazen. Qua champagneglazen heb je de keuze uit drie verschillende soorten glazen: flûtes, coupes en tulpglazen.

De flûte is een slank, lang glas waarin je de bubbels lang behoudt. De coupe is schotelvormig en ondiep. Deze hippe glazen hebben een vintage vibe, maar zijn niet ideaal als je graag lang van je bubbels wil genieten. Als je dat wel graag doet, is het tulpvormige glas (de favoriet van champagnekenners!) iets voor jou.

Heb je zin in een lekkere cocktail? Dat kan natuurlijk alleen maar uit een van de coole glazen bedoeld voor cocktails. Op zoek naar veelzijdige barglazen? Ga dan voor een longdrinkglas. Hierin kun je allerlei verschillende cocktails serveren.

Een ballonglas is perfect voor een fijne gin-tonic, of kies een klassiek martiniglas voor dat echte James Bond gevoel. Is de Moscow Mule jouw favoriet? Dan mag een koperen Moscow Mule-beker niet aan jouw collectie ontbreken! Of haal een karaf in huis en maak een kan sangria. Heerlijk voor dat ene tuinfeestje.

Ga je liever voor alcoholvrij? Met een mooi waterglas met reliëf maak je zelfs van je standaard glas water een klein feestje. Ook leuk om hier tijdens een speciale gelegenheid mocktails of een lekkere frisdrank in te serveren. En natuurlijk past de virgin variant van elke cocktail het beste in het bijpassende glas.

Glazen online kopen bij Westwing

Of je nou op zoek bent naar een glazenset of een bont palet aan verschillende soorten glazen, bij Westwing vind je wat je zoekt! Glazen kopen doe je snel en gemakkelijk online bij Westwing. Verzekerd van een mooi design en een goede kwaliteit.