Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Diffusers: weg met die vieze geurtjes! 


Met aroma diffusers voorzie je jouw huis binnen een handomdraai van een overheerlijke geur. Een muffige ruimte met weinig ventilatie? Hond of kat in huis? Of een afvoer met een soms typische geur? Allemaal geurtjes waarmee je liever niet te maken krijgt. Erg vervelend, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Een diffuser maakt hier meteen korte metten mee!


Diffusers vind je in veel varianten. Zo zijn er is er ook de aromalamp, eigenlijk een lampje en diffuser ineen. Deze “lampen” bieden kaarslicht op plaatsen waar de zon niet kan komen, daarnaast zorgen ze voor - de naam verraadt het eigenlijk al - een sterke aroma in huis, waardoor nare luchtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.


De diffusers met houten stokjes die je doopt in een flesje parfum met uiteenlopende geuren - van lekker bloemig fris tot zoet - zijn groot favoriet. Ongeveer om de week draai je de stokken om zodat de ruimte weer gevuld wordt nieuwe aroma. Deze geurverspreider laat je weer plezierig thuiskomen en zorgt voor een aangename ambiance. Plaats ‘m in de woonkamer, badkamer, de hal of het toilet. Elke ruimte verdient toch een lekker geurtje?Het ontstaan van diffusers

De geschiedenis van aromalampen loopt al een tijdje terug. En natuurlijk is het weer aan de Fransen te danken dat we nu kunnen genieten van een romantisch, heerlijk geurend lichtje in de kamer. In 1898 werden ze gebruikt om de lucht in ziekenhuizen te zuiveren. Door katalytische verbranding ontstaat een lekkere geur, die alle nare geurtjes verdoezelt.


In de jaren ’20 werd de diffusers ook particulier in gebruik genomen. En dat sloeg aan. We kennen allemaal wel die luchtverfrissers en sprays die geurtjes maskeren, maar de aromalamp zuivert ook daadwerkelijk de lucht.Sfeervol genieten met diffusers

Zo’n diffuser zoals een aromalamp klinkt natuurlijk erg leuk en zuivert nare luchtjes, maar laten we eerlijk zijn: hier gebruiken we ze grotendeels niet voor. Wanneer de zomer eindigt en de zon weer voorgoed achter de wolken verdwijnt, is het tijd om binnen te genieten. Sfeervolle verlichting lokt ons als een bij. En etherische geuren en oliën als vanille, lavendel, groene thee openen de chakra’s en zorgen voor ontspanning. Puur genieten!


Er zijn allerlei trends op het gebied van aromalampen. Deze woonaccessoires dienen meer de rol van aankleding dan dat ze daadwerkelijk worden gebruikt om bijvoorbeeld etensgeuren te verdoezelen.


  • De originele exemplaren werden gemaakt van kristal of glas. Deze duizend-en-één-nacht lampjes zorgden er bijna voor dat je wilde wachten op de geest die verschijnt bij het wrijven over de lamp van Aladin.
  • Een brandertje met olie of verschillende gels gebruik je doorgaans met waxinelichtjes. Een beetje water, enkele druppels olie en een aangestoken waxinelichtje. Heerlijk romantisch toch?
  • En natuurlijk kan deze niet achterblijven: de elektrische aromalamp. In een tijd waar gemak en snelheid voorop staan, is zo’n elektrische lamp lekker efficiënt. Ideaal als je van jezelf weet dat je niet zo handig bent. Dan is zo’n elektrisch ding een stuk veiliger.

Zijn die geurige lampen toch niet aan jou besteed? Kies dan voor de klassieke diffusers met houten stokjes en parfum. Tegenwoordig zijn ze in zo’n mooi jasje gestoken dat ze niet misstaan tussen al jouw andere woonaccessoires. Plaats een flesje op je bijzettafel in de woonkamer en je kunt hier heerlijk chillen in een heerlijk geurende omgeving. Een diffuser op je nachtkastje is ook een top idee. Kies voor rustgevend lavendel zodat je extra lekker slaapt!


Nou hup, waar wacht je nog op? Op WestwingNow shop je diffusers die jouw interieur meteen voorzien van een overheerlijke geur!

Diffusers

17 Producten