Maat
  Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Het zilveren dienblad: allure ten top


  Je bent een grote fan van kostuumdrama’s die zich afspelen aan het einde van de 19e en begin 20e eeuw. Je vindt dat de butler die een scène komt binnenwandelen met een zilveren dienblad er helemaal bij hoort. En zilveren dienbladen zullen zeker niet misstaan op jouw dressoir of op een bijzettafel. Met of zonder karaf met glaasjes port.


  Het zilveren dienblad in stijl

  Een zilveren dienblad heeft specifieke vormen en uitvoeringen naargelang het doel van het dienblad. Er bestaan kleine ronde vormen, voor bijvoorbeeld het plaatsen van naamkaartjes of een drankje, tot het grote, rechthoekige zilveren dienblad, waarop je een heel koffie- of theeservies kunt plaatsen.

  Victoriaanse, art deco en art nouveau zilveren dienbladen zijn nog altijd heel populair.


  De meest voorkomende dienbladen in zilver hebben een rechthoekige, ronde of ovale vorm. Sommigen zijn heel eenvoudig en simpel. Maar er zijn ook zilveren dienbladen met veelzijdige randen, met ornaat bewerkte randen en verhoogde boorden, met zilveren pootjes of zelfs met belegde handvatten in diverse materialen.


  Verse muntthee op je Marokkaanse dienbladen van zilver

  Dan is er ook het Marokkaanse zilveren dienblad. Dit zijn meestal grote ronde dienbladen in zilver, die zelfs als salontafel kunnen gebruikt worden met behulp van een passende sokkel of krukje. Deze zijn vaak met de hand gemaakt door ambachtslieden, die soms dagenlang één enkel zilveren dienblad graveren en heel ingewikkelde en complexe motieven tevoorschijn toveren. Dit maakt ieder Marokkaans zilveren dienblad dan ook uniek. Maar tegenwoordig vind je ook hele mooie kopieën.


  Dienbladen van zilver als voetstuk

  Als je een mooi thee- of koffieservies hebt, vooral als het over een erfstuk gaat, dan wil je dat zeker op een zilveren dienblad uitstallen. Opteer je voor een antiek blad dan moet je wel rekening houden dat de prijs door leeftijd, stijl en het zilvergehalte bepaald zal worden. Een zilveren dienblad, vooral dan een antiek zilveren dienblad, is zelfs een vorm van investering.


  Zilveren dienblad reinigingstips

  Als je een liefhebber bent van een goede whiskey of cognac en je bewaart die in mooie kristallen karaffen, dan komen die echt tot hun recht op een mooi zilveren dienblad.
  Wanneer je een zilveren dienblad wilt reinigen, was het dan in een warm zeepsopje en droog af met een schone zachte doek.

  Het zilveren dienblad (en zilver in het algemeen) wordt door blootstelling aan lucht en vochtigheid soms mat en zwart. Om het zilveren dienblad zijn natuurlijke glans terug te geven, volg je gewoon deze simpele tips:

  1. Gebruik een zachte propere doek (100% katoen is ideaal) voor het poetsen.
  2. Draag altijd handschoenen wanneer je zilverpoets gaat gebruiken.
  3. Vermijd overtollig poetsen want dat kan leiden tot het dunner worden van het zilver en het vervagen van graveringen.
  4. Voor het afstoffen van antieke zilveren dienbladen kun je een zachte borstel gebruiken.

  Zo geniet je nog jarenlang van dat favoriete zilveren dienblad en kan het een mooi erfstuk worden.


  Shop je zilveren dienbladen bij WestwingNow

  Shop vandaag nog jouw zilveren dienbladen bij WestwingNow. Alle meubels en accessoires zijn uit voorraad leverbaar waardoor de levertijd kort is! Binnen no time staan er dus een paar nieuwe zilveren dienbladen in jouw woonkamer te prijken.

  Zilveren dienbladen

  8 Producten