Maat

  Metalen bureaus: stijl op de werkplek


  Het is tegenwoordig niet meer zo dat iedereen op kantoor een vaste werkruimte heeft. Door een toename van flexibel werken, komt het steeds vaker voor dat werknemers vanuit huis werken. Je kunt je eigen tijd indelen én je bespaart op reistijd en reiskosten. Flexibel werken, ook wel flexwerken genoemd, betekent echter wel dat je thuis moet zorgen voor een ergonomische werkruimte. Metalen bureaus komen daarbij goed van pas.


  Veel mensen doen hun werk thuis op de bank, aan de eettafel of vanuit hun bed. Heel relaxt, maar niet goed voor je werkhouding. Om ervoor te zorgen dat je lichaam niet lijdt onder het thuiswerken, is het belangrijk een goed bureau aan te schaffen. Een metalen bureau is lekker stevig en ziet er ook nog eens stoer uit! Lees snel verder in welk interieur bureaus van metaal het beste passen.  All over? Metalen bureaus

  Kies jij voor een bureau met stalen poten of houd jij van een industriële stijl met een geheel stalen bureau? Stalen poten zijn natuurlijk heel erg trendy. Het is belangrijk dat een metalen bureau aansluit bij jouw werkhouding, maar het is natuurlijk ook fijn als het bureau mooi staat bij de rest van de meubels.


  Metaal is goed te combineren met hout en andere natuurlijke materialen. Wat betreft kleur gaat het prima samen met wit en zwart. Voor een leuke vintage stijl, combineer je bureaus van metaal met gebruikt materiaal, zoals pallets of oude meubels die er gebruikt uitzien. Wat dacht je van hoekbureau? Wedden dat jij niet meer weg bent te slaan uit jouw werkkamer?  Top desk: richt je ideale werkruimte in!

  Voor de ideale werkspot heb je behalve een bureau natuurlijk nog meer nodig. Vier tips om zelf je werkruimte in te richten:

  1. Bij een bureau van metaal hoort ook een goede stoel. Voor een ergonomische werkhouding kies je voor een verstelbare stoel met goede rugleuning.

  2. De juiste verlichting is belangrijk om productief te kunnen zijn. Een handige bureaulamp op je metalen bureaus is hiervoor de oplossing!

  3. Gebruik een bureau met laden of hang bijvoorbeeld een groot, open rek aan de muur waar je boeken en mappen op kunt zetten.

  4. Hang tot slot een mooie foto aan de muur voor extra gezelligheid! Zorg er natuurlijk wel voor dat je niet afgeleid raakt door de gezellige decoratie.  Metalen bureaus aanschaffen? De beste tips!

  Voor de meest ergonomische werkhouding, is het verstandig een verstelbaar bureau te kopen. Soms is een metalen bureau niet verstelbaar in hoogte. Het is daarom belangrijk de juiste maat uit te zoeken. Koop een bureau, metaal als basismateriaal, daarom nooit via het internet, maar altijd in de winkel om hem even uit te kunnen proberen. Natuurlijk is een goede werkhouding ook afhankelijk van de juiste bureaustoel. Zeker wanneer het bureau zelf niet verstelbaar is, zijn goede stoelen die wél verstelbaar zijn essentieel.


  Behalve dat een metalen bureau functioneel is, wil je natuurlijk ook dat deze leuk staat bij de rest van je interieur. Wil je weten bij welke interieurstijlen een metalen bureau helemaal tot zijn recht komt? Hieronder vind je een handig overzicht:

  • Industrieel. In een industrieel design is metaal een van de toonaangevende stoffen. Een metalen bureau staat daar dus perfect tussen!
  • Retro. Deze stijl staat vooral bekend om de stofjes met veel kleur en mooie patroontjes. Retro verwijst naar de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Vooral op kantoren werd toen veel gebruikgemaakt van metalen bureaus. Een goede combi dus!
  • Modern. Metaal wordt steeds vaker gebruikt in moderne interieurs. Kies bijvoorbeeld voor een bureau met metalen onderstel en houten tafelblad. De combinatie van hout en metaal is ontzettend trendy.


  Zoek uit onze metalen bureaus jouw favoriet!

  Bureaus & Secretaires - Meetal

  15 Producten