Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Behang van kunstvezel

2 Producten

Behang van kunstvezel: de voordelen op een rij

Met behang van kunstvezel voorzie jij jouw interieur supersnel van een nieuwe look! Je hebt je hier en daar al laten inspireren en hebt eigenlijk wel eens zin iets spannends te proberen. Kijken welk effect een nieuwe kleur op de muren heeft, of zou het wat zijn één muur met een specifiek dessin te behangen? Kies je voor vinyl-, kunststof- of glasvezelbehang? Om jou een handje te helpen hebben we de verschillende soorten en voordelen hieronder op een rij gezet.

Behang van kunstvezel - vinylbehang

Vinylbehang is stevig, makkelijk schoon te houden en - in verhouding tot papierbehang en vliesbehang - best prijzig, maar zeker de moeite waard. Dit behang van kunstvezel gaat namelijk langer mee dan haar papieren zusje. Daarbij is deze behangsoort bestand tegen vocht (spatwater), waardoor het goed van pas komt in de badkamer of keuken. Ook goed om te weten: ben je weer toe aan een nieuwe look, dan verwijder je het heel makkelijk met een stoommachine.

Het aanbod van vinylbehang is enorm. Kies je voor dit behang van kunstvezel, dan heb je de keuze uit de meest artistieke patronen tot een effen kleur die helemaal naar jouw zin is.

Bye bye behangborstel en bezem

Vind je de volledige muur behangen toch net iets te veel van het goede en heb je geen zin in het inlijmen van behangrollen en te stoeien met attributen als een uitsmeerborstel (of straatbezem) en een behangtafel? Ga dan voor een ander soort vinyl wandbekleding: muurstickers. Met vinyl behang zoals een muursticker creëer je een persoonlijk tafereel en een verrassende eyecatcher naast jouw andere wandobjecten zoals klokken of hippe wandkasten. Met dit behang van kunstvezel blaas je jouw huis even veel nieuw leven in als een volledige muur met vinylbehang.

Glasvezelbehang of behang van kunstvezel?

Naast het behang van vinyl kun je kiezen voor glasvezelbehang. Deze behangsoort is een geweven variant die net zoals normaal behang beschilderd kan worden en dus in elke kamer naar wens aangepast kan worden. Het is bijzonder duurzaam en hoeft daarom niet vaak vervangen worden. Zoals de naam al doet vermoeden is glasvezelbehang gemaakt van industrieel geproduceerde glasvezels, die in speciale weefmachines tot een glasvezelweefsel worden verwerkt.

Glasvezelbehang wordt net als behang van kunstvezel gekenmerkt door een aantal specifieke en praktische eigenschappen.

 • Dankzij de verwerking en de structuur is dit soort behang onder andere bestand tegen natheid en schimmel.
 • Glasvezelbehang kan meerdere keren beschilderd worden en is over het algemeen zeer duurzaam.
 • Bovendien is glasvezelbehang zeer moeilijk ontvlambaar en leent het zich goed voor gebruik in openbare gebouwen, die bijna altijd aan speciale eisen van de brandweer moeten voldoen. Dit is echter ook een groot voordeel in de eigen woning of huis, vooral omdat er geen giftige gassen worden geproduceerd als er toch een brand ontstaat.
 • Dankzij de hoge belastbaarheid en duurzaamheid van glasvezelbehang worden bij het schoonmaken nieuwe scheuren in het vlies voorkomen en zullen oude scheuren moeilijk doorscheuren.
 • Een goede kwaliteit glasvezel kan een levensduur van tot wel 30 jaar hebben!
 • Behang van kunstvezel - wand- en plafondpanelen

  Een ander behang van kunstvezel vind je vaak terug in de vorm van wand- en plafondpanelen, ruime platen gemaakt van MDF afgewerkt met een kunststoffolie laag. Deze muurdecoratie in de vorm van kunststof wandbekleding is gemakkelijk te onderhouden. Plus in esthetisch opzicht in evenveel dessins te kiezen als iedere andere wandbekleding.

  Hoe op te hangen?

  Met een heel handig kliksysteem op een houten frame! Ga je aan de slag in de badkamer, en bekleed je een niet al te groot oppervlak, dan is het heel goed zelf te doen. Net als bij panelen of planken op de vloer, zijn kunststof panelen voorzien van een V-groef die je handig in elkaar schuift. Een wel heel handig behang van kunstvezel, vind je ook niet?

  Kies jij voortaan ook voor behang van kunstvezel?