Wit behang: een fris accent


Wit behang laat een sombere woonkamer een stuk zonniger lijken. Dus heb jij een kamer in huis waar weinig daglicht is? Ga voor een wit behangetje op de muren! Hierin heb je natuurlijk veel verschillende soorten zodat er altijd wel behang te vinden is in een stijl die past bij jouw interieur. Ga je voor uni? Of toch liever voor een dessin? Wij inspireren je graag met stylingtips voor wit behang.Styling met wit behang

Zoveel mensen, zoveel wensen! Van welke stijl hou jij? Voor wat je ook kiest, met een wit behang gaat alles stralen waardoor een ruimte zich vult met energie en positiviteit. Hierbij wat tips hoe je met wit behang een bepaalde stijl neer kunt zetten:

  • Country chic: Gecharmeerd van de huislijke gezelligheid van een goed verzorgd landhuis? Waar alles licht van kleur is, wit en beige op elkaar zijn afgestemd en hout en andere natuurlijke materialen de boventoon voeren? Plak dan een witgekleurd behang met linnen structuur aan de muren! Een gebroken uni wit tint zet een houten buffetkast nog meer in de spotlights en is een prachtige ondergrond voor houten fotolijstjes gevuld met dierbare momenten.
  • Royal barok: Voor een glam-achtige sfeer mag een wit behang voorzien zijn van een sierlijke, Franse print en een parelmoer schittering. Make it shine en voel je de koning te rijk met zo’n behang aan de muur! Tegen deze wand plaats je een sidetable met gebogen pootjes en rijke details. Daarboven hangt een grote spiegel met gedecoreerd zilverkleurig frame.
  • Scandinavische eenvoud: De stijl van onze noorderburen wordt door velen bewonderd. Valt de lichte eenvoud ook bij jou in de smaak? Een uni wit vliesbehang volstaat dan. Niks meer, niks minder. Dit behang is de ideale achtergrond voor pastelkleurige accessoires, lichtroze en een mooi koperen hanglamp. Een mintgroene bank met naturel houten pootjes wordt een pronkstuk voor het witte behang!DIY-behangtips

Behangen kan je natuurlijk overlaten aan een professional, maar je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken. Hierbij een stappenplan waarmee het behangen van de muur (bijna) niet mis kan gaan:

  1. Zorg voor genoeg rollen, liever te veel dan te weinig!
  2. De muur die je gaat behangen dient goed schoongemaakt te zijn. Hierdoor hecht het behang beter en voorkom je putjes en andere oneffenheden.
  3. De eerste strip is van belang. Hangt deze goed, dan kan je deze als uitgangspunt nemen voor de rest van het behang.
  4. Zorg dat de strips goed aansluiten en let goed op dat de dessins kloppen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de motieven niet mooi uitkomen! Hou er rekening mee dat vliesbehang en papierbehang nog een beetje krimpt wanneer het behangplaksel droogt. Plak de stroken ietsje over elkaar zodat ze uiteindelijk strak tegen elkaar liggen wanneer de muren droog zijn.
  5. Meet hoe groot je laatste strip behang moet zijn en neem een paar centimeter speling. Zo kun je hem perfect bijsnijden en voorkom je dat de laatste strip roet in het eten gooit.Wit behang met een twist

Wil je geen effen wit behang? Ga dan voor behang met een patroon, bijvoorbeeld gouden ananassen, of kies voor behang met oosterse flair. Fotobehang is ook erg mooi! Deze glanzende soort heb je met allerlei natuurgetrouwe afbeeldingen. Denk bijvoorbeeld aan een sneeuwwit landschap! Zwart-wit behang is perfect in een monochrome inrichting. Wil je de kinderkamer behangen? Kies dan niet voor druk kinderbehang maar juist voor een rustig grijs of wit behang met eventueel een subtiel motiefje.

Behang - Wit

3 Producten