Paars behang: zacht & vriendelijk


Wanneer je aan paars behang denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan een donkere jaren ’70 loft. Maar schijn bedriegt, want paars behang kan juist ook heel trendy zijn in een hedendaags interieur. Belangrijk is om de juiste combinaties met woonaccessoires en meubels te maken.Hoe combineer je paars behang?

Lila of paars behang kan in elke ruimte worden toegepast. De manier waarop je het behang toepast, bepaalt de stijl en sfeer. Wij geven je graag wat tips hoe je paars behang toepast in elke interieurstijl:

  • Heb je een moderne woonstijl? Dan is zacht unikleurig paars behang op een blinde muur een echte eyecatcher in de ruimte. Combineer verder de tinten grijs, wit en zwart in huis om er een geheel van te maken. Hou de meubels strak en simpel om het niet tuttig over te laten komen.
  • Ben je fan van de klassieke landelijk stijl? Ga dan voor een natuurprint op je paars behang. Lavendelprints en bloesemblaadjes doen het altijd goed in de slaapkamer!
  • Daarnaast kan je ook een Scandi woonstijl verrijken met paars behang. Combineer grijs met andere pasteltinten en een opvallend meubel in velours. De look samen zorgt voor een mooi en trendy geheel waar onze noorderburen jaloers op zullen zijn.Doe eens iets anders met paars behang

Lijkt je een hele muur met paarskleurig behang toch iets te opvallend in je huis? Kies er dan voor om iets anders met het behang te doen.

  • Beplak bijvoorbeeld de binnenkant van een mooie servieskast met paars behang in een print. Door de buitenkant van de kast in een neutrale kleur te houden, wordt het een trendy en opvallend geheel.
  • Of bevestig juist paars behang aan de buitenkant van een open kast, wanneer je toch een subtiele en unieke blikvanger wilt in de ruimte.


Paars behang zorgt voor een romantisch effect in je interieur. Ga voor een in het oog springende tint, of kies juist een subtiel licht lila behang. De mogelijkheden zijn oneindig en door een juiste mix van kleuren en materialen, is het in ieder interieur toe te passen.Zelf behangen

Heb je besloten dat behang in het paars de juiste keuze is voor jouw interieur en is het tijd om te gaan behangen? Een mogelijkheid is om een professional in te huren, die al het werk uit handen neemt. Je kunt natuurlijk ook zelf het heft in handen nemen. Zorg echter wel dat je het goed doet, hier wat tips om overuren te voorkomen:

  1. Zorg voor genoeg rollen, liever een te veel dan te weinig!
  2. De muur die je met behang gaat behangen dient goed schoongemaakt te zijn. Hierdoor hecht het behang beter en voorkom je putjes en andere oneffenheden.
  3. De eerste strip is van belang. Hangt deze goed, dan kan je deze als uitgangspunt nemen voor de rest van het behang.
  4. Zorg dat de strips goed aansluiten en let goed op dat de dessins kloppen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de motieven niet mooi uitkomen!
  5. Meet hoe groot je laatste strip behang moet zijn en neem een paar centimeter speling. Zo kun je hem perfect bijsnijden en voorkom je dat de laatste strip roet in het eten gooit.WestwingNow: paars behang & meer

Heeft jouw muur een nieuwe laag nodig? Bekijk onze collectie vliesbehang, papierbehang en fotobehang! Bestellen gaat heel eenvoudig: klik en klaar. En in plaats van te zeulen met behangstalen, kan je de behangrollen thuis laten bezorgen. Is de kleur toch niet goed? Dan stuur je ze gewoon kosteloos en eenvoudig retour. Shop vandaag paars behang voor je woon-, slaap- of werkkamer!

Behang - Lila

0 Producten