Gezellige witte barkrukken


In moderne huishoudens bepaalt het interieur in grote mate welke sfeer er hangt. Wit is dé kleur om je woning mee af te stylen en brengt rust, diepte en ruimtelijkheid met zich mee. Het is een basic kleur die je eenvoudig kunt combineren met andere kleuren en materialen. Kan jouw keuken wel een moderne twist gebruiken en zoek je nog zitmeubels voor aan het hoge tafelblad? Witte barkrukken zijn in elke woonkamer of keuken een pronkstuk.


Witte barkrukken bieden meer charme dan een standaard krukje dat je in de hoek zet. Het is een nieuwe manier van tafelen en erg gezellig wanneer er iemand over de vloer komt. Terwijl jij in de keuken bezig bent, kunnen gasten plaatsnemen op de witte barkrukken en zo af en toe genieten van je kookkunsten. Hoog zitten betekent ook in de breedte comfortabel zitten. Smalle zitvlakken worden afgewisseld met brede, om zo voor iedereen een eigen plekje te creëren.De geboorte van de barkruk

Een stoel heeft door de jaren heen veel maten en vormen gekend. Designers tekenden de meest revolutionaire ontwerpen wanneer ze inspiratie hadden. En als ze geen inspiratie vonden, probeerden ze hun geluk misschien uit op café. Aan de toog. Een drankje in de hand en gezeten op… een barkruk.


Nog maar recent vond de barkruk zijn weg van de cafés naar de woonkamer. Soms lijkt het moeilijker om het ene design met de andere ruimte te koppelen dan een totaal nieuw design te bedenken. In de woonkamer vind je vaker een barkruk in wit kunststof dan een design in metaal of hout. Dat maakt dat witte barkrukken in de woonkamer een ander verhaal vertellen dan de barkrukken aan de toog van je favoriete café.Verstelbaar zitten aan tafel: witte barkrukken en design

Witte barkrukken gaan doorgaans flink de hoogte in. Toch hoeft dat niet zo vanzelfsprekend te zijn. Een witte barkruk kun je vaak met een hendel op de juiste hoogte zetten, zodat kleine en grote mensen een comfortabele zit hebben. Daarnaast heb je ook gewoon kleine barkrukken in wit die meer het formaat hebben van een basic keukenstoel. Erg handig voor wanneer er ook kinderen in huis rondlopen


Wat betreft de stoelpoten van een witte barkruk is het net maar net wat je fijn vindt. Zo heb je smalle en dunne witte barkrukken die op één poot rusten en rondjes kunnen draaien, net zoals je vaak ziet in films. Wie meer houdt van de traditionele barkruk, kan een witte barkruk aanschaffen met vier poten. Handig is wel zo’n steuntje voor je voeten, zodat je benen niet heen en weer bungelen.Choose your material!

Witte barkrukken heb je in allerlei materialen. Deze verschillende materialen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je keuken of woonkamer en geven een eigentijdse look aan de ruimte. De volgende trends geven je meer inzicht en inspiratie:

  • Een barkruk van wit leer heeft vooral voordelen. Tegenwoordig is deze variant weer helemaal hip & happening en kun je er niet omheen. Ga voor de variant met een kleine leuning om helemaal comfortabel rond je tafel te zitten.
  • Witte barkrukken bestaan er ook in het stof. Deze barkrukken in het wit zijn minder bekend, maar ideaal voor wie graag plaatsneemt op een warme ondergrond. Stof is snel opgewarmd en geeft gelijk een landelijke look aan je interieur.
  • Welke witte barkruk je ook neemt, het onderstel speelt ook een belangrijke rol. Ga je voor rvs, plastic of hout?

Shop ze bij WestwingNow!

Witte barkrukken

3 Producten