Zoeken
Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Retro banken

49 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Retro

Retro banken: dat zit wel goed

Klaar met je huidige inrichting en heb je zin om je interieur helemaal een nieuwe uitstraling te geven? Dan is een retro bank misschien wel wat voor jou. Met zo’n zitter kun je oude en nieuwe woonaccessoires stijlvol met elkaar combineren, waardoor er meer diepte in de woonkamer ontstaat. Met een bankstel in een retrojasje zit je eigenlijk altijd goed!

Retro betekent in feite dat ontwerpers zich bij het verzinnen van nieuwe ontwerpen en designs baseren op trends van vroeger. Retro banken hoeven dus helemaal niet ouderwets te zijn, maar kan wel sporen vertonen van een vintagedesign. Denk jij dat je klaar bent voor zo’n stijlvolle zitter in huis? Lees snel verder en laat je inspireren!

Hoe herken ik retro banken?

Zitters in een retrolook kun je vaak herkennen aan de uitgesproken vorm die ze hebben. Denk aan mooie, vloeiende en ronde lijnen. Ook het materiaal- en kleurgebruik is in sommige gevallen spannender dan de zitters die je in veel woonkamers ziet staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van zo’n stylish en trendy velvet bank? Mooi als je dit matcht met een fauteuil in hetzelfde materiaal.

Retro banken: combinatie van oud en nieuw

Met retro banken haal je eigenlijk een combinatie van oud en nieuw in huis. Dat betekent dat ook de rest van je inrichting kan bestaan uit nieuwe of tweedehandsspullen. De zoektocht naar gave vintage items kan erg spannend zijn. Soms ben je al heel lang op zoek naar de perfecte zitsbank en vind je hem pas in de laatste winkel waar je kijkt.

Ben je niet echt van het lange vintageshoppen? No worries, ondanks het model hoeven retro banken niet perse eerder gebruikt te zijn. Moderne ontwerpers gaan regelmatig voor meubilair en andere accessoires in retrodesign. Zoals eerder gezegd halen ze juist inspiratie uit meubels van vroegere tijden. In de nieuwste 2- en 3-zitsbanken vind je daarom de perfecte combinatie van oud en nieuw!

Haal het meest uit je retro banken

Weet je nog niet zeker hoe je het meeste kan halen uit jouw retro banken? Dan is het de hoogste tijd voor wat inspiratietips. Na het lezen van dit lijstje weet je of jij écht toe bent aan zo’n zitter met een oude look & feel.

  • Selecteer je woonaccessoires niet alleen op stijl bij elkaar, maar ook op vormgeving. Let bijvoorbeeld op het onderstel van de bank. Is dit zwaar en een beetje barok-achtig? Dan staan zwarte kandelaars en fotolijstjes met versieringen er het mooist bij.
  • Combineer niet alleen vorm, maar ook verschillende materialen met elkaar. Door zacht en stevig, oud en nieuw met elkaar af te wisselen ontstaat er een echte retro-uitstraling. Het is helemaal niet erg als dat ene kussen een beetje versleten is, dat maakt hem waarschijnlijk juist extra fijn!
  • Is de bank niet voor in de woonkamer, maar de slaapkamer? Ook in deze kamer kunnen retro banken erg mooi zijn. Wil je de ruimte optimaal benutten, zodat je ook nog gasten kunt ontvangen? Dan is een slaapbank in deze look de perfecte oplossing. Op die manier heb je stijl en comfort ineen!
  • Heb jij jouw favoriete retro banken al gespot op WestwingNow?